המבצע הדרמטי

הם לא ציפו לזה: צה"ל חושף תיעוד ממתקפת חיסולי הבסיג' בלב טהרן

יממה אחרי המבצע שהסעיר את איראן: דובר צה"ל חושף תיעוד ראשון משמי טהרן בירת איראן, בו נראות ההתקפות הממוקדות על מחסומי וחיילי יחידת הבסיג' של המשטר (שאגת הארי)

| צילום: צילום: דובר צה"ל
(צילום: דובר צה"ל)

דודר צה"ל חושף הערב (חמישי) תיעוד חריג וראשון מסוגו משמי טהרן, שבו נראות התקיפות המדויקות שבוצעו הלילה בידי מטוסי חיל האוויר כנגד "מחסומים וחיילים של יחידת הבסיג׳ שהוקמו לאחרונה בטהרן".

בתיעודים ניתן לראות מהאוויר רכבים נוסעים בכבישי טהרן, כאשר כוונת חיל האוויר ממוקדת לעבר המחסום - ויורה את האש בסיכולים ממוקדים.

סוכנות הידיעות פארס, המזוהה עם משטר הטרור באיראן, דיווחה כבר אמש על המבצע. על פי הדיווח בפארס כטב"מים ישראליים תקפו אתרים ביטחוניים בטהרן, וכעשרה אנשי ביטחון נהרגו". עוד דווח כי מספר אנשי ביטחון, בינהם אנשי מליציית בסיג', נהרגו כתוצאה "ממתקפת הטרור" באמצעות הרחפנים.

כלי התקשורת האיראני פרסם "גורם יודע דבר" שטען: "מבצע זה הוא עבודה משותפת של המוסד וגורמים מלוכניים כדי להחדיר טרוריסטים ולחבל במדינה. המבצע הזה ייכשל".

עוד עולה מכמה דיווחים כי ככל הנראה הלילה התרחשו עימותים בין אזרחי איראן המתנגדים למשטר לכוחות המשטר.

כזכור, מפקד משטרת איראן, אחמד-רזא רדאן, שיגר בתחילת השבוע איום חריף וחד משמעי לעבר המפגינים שיבקשו לצאת שוב לרחובות בניסיון להחליף את המשטר באיראן.

במסר שהעביר מפקד משטרת איראן הוא אמר בין היתר "אם מישהו ייצא לרחוב לפי רצון האויב, אנחנו לא נראה בו מפגין או כדומה. אנחנו נראה בו אויב, ונתייחס אליו כפי שמתייחסים לאויב". "כל הבחורים שלנו עומדים עם אצבע על ההדק", הוסיף אחמד-רזא רדאן.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (94%)

לא (6%)

הצטרפו עכשיו לקבוצת העידכונים של כיכר השבת

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

6
ניצחון חשוב מול האויב המשיכו בעשייה
ניצן
5
כל הכבוד על המקצועיות והדיוק במבצע באמת מרשים
טוקר
4
תודה על ההגנה הבלתי מתפשרת על ישראל על כל רגע מסירות ואומץ שמופעל עבורנו
אוחנה
3
גאווה ענקית בצה"ל לא משאירים אבן על אבן כל ראש טרור על המפה הולך לאבדון מקצועיות ואומץ ברמה שאין דומה לה
צבי
2
כל הכבוד לראש הממשלה מנהיג חכם ונחוש שמוביל את המדינה ביד בטוחה
גיא
מנהיג חכם ונחוש – בתנאי שמעירים אותו… ולכן הוא לא אשם בשום-כלום באירועי ה-7 באוקטובר. ובכלל, ביבי אחראי רק על הישגים. כשלונות – זה השמאל אשם. הטייסים, המוסד, 8200 וכל השמאלנים האלה......
הערש לייב
1
אלא מה? כולם שמה ב-8200 ובחיל האוויר זה ימניים.... אבל רגע... אמרו לי שהשמאלנים הולכים ל-8200 ...... בקיצור אני יודע דבר אחד: השמאלנים רעים. כך מספר לנו תדיר ינון מגל. העובדות? את מי זה מעניין.
אבל אמרו לי שהשמאלנים ....
זה לא השמאלנים, זה הדעות השמאלניות הקיצוניות והאנטי יהודיות, מול זה אנו מתנגדים. כל יהודי יקר, זהב טהור ויהלום צרוף. וברגע האמת האמת הזו מתגלה.
חידוד

אולי גם יעניין אותך:

עוד בצבא וביטחון: