נחשף למאות מקרים טרגיים

מאבק משפטי הוביל להכרה בפגיעה הנפשית של קברן חרדי | מרתק

במשך יותר מעשר שנים הוא כיהן כקברן צבאי ונחשף למאות מקרים קשים וטראגים שהותירו בו צלקות נפשיות רבות | לאחר מאבק משפטי ממושך הוא הוכר כנכה צה"ל כמי שסובל מפוסט טראומה |עו"ד אלמגור, שליווה את המקרה: "החלטה חשובה, תסייע לו ולרבים אחרים" (בארץ)

הלויה צבאית (צילום: חיים גולדברג, פלאש 90)

תקופה ארוכה של מאבק משפטי הגיעה לסיומה היום (ראשון) עם פסיקת בית המשפט השלום בירושלים, המכירה בקברן צבאי כמי שסובל מפוסט טראומה אחרי למעלה מעשור שכיהן בתפקידו ונחשף למאות מקרים קשים שאכן גרמו לו לכאב נפשי, כך פורסם ב'ישראל היום'.

בתחילת הענין משרד הביטחון כפר באחריותו למצבו של הקברן, אך בית משפט השלום בירושלים קיבל את ערעורו – והורה על הכרה מלאה בפגיעתו.

הקברן, יליד 1974 ובן למשפחה חרדית מרובת ילדים, התגייס לצה"ל ב-1999 והמשיך לשירות קבע. במסגרת תפקידו נדרש לטפל בזיהוי ואיסוף חללים, לעיתים תחת אש חיה, וללוות משפחות שכולות לאורך מסע האבל.

על פי עדותו, במשך יותר מעשור נחשף לאירועים קשים במיוחד, בהם טיפול במאות גופות, כולל במראות מחרידים שהותירו בו חותם נפשי כבד. בין האירועים שציין: אסון הנגמ"ש בציר פילדלפי ב-2004, בו אסף חלקי גופות תחת אש; מקרה של חייל שהתאבד וגופתו נטרפה על ידי חיות בר; ופינוי בית העלמין בגוש קטיף במהלך ההתנתקות ב-2005.

הפסיקה מסמנת תקדים חשוב במאבק להכרה בפוסט-טראומה בקרב בעלי תפקידים עורפיים, שנמצאים בחזית המוות – גם אם לא תמיד תחת כוונת הרובה.

לדברי עו"ד אלמגור שייצג את הקברן בהליך המשפטי: "מדובר בהחלטה חשובה, שיש לה השלכות מרחיקות לכת על תומכי לחימה וקברנים העוסקים בזיהוי וקבורת חללים ונמצאים בסיכון גבוה לפוסט-טראומה מתמשכת. ההכרה בפגיעה הנפשית הקשה שחווה התובע, תסייע לו ולרבים אחרים במצבו לקבל את הטיפול והתמיכה להם הם זקוקים".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

אולי גם יעניין אותך:

עוד בצבא וביטחון: