הייאוש מבצבץ

"בואו נעשה את החישוב": הציוץ ההזוי והמופרך של הבכיר האיראני

בציוץ שפרסם היום ברשת X, הבכיר האיראני עלי לריג'אני שילב טענות שקריות ומופרכות על מאות הרוגים אמריקאים במלחמה | הפרשן הוותיק לענייני ערבים: "מנסה לשדר קשיחות אבל לא מצליח לכסות את הייאוש" (מלחמה)

עלי לרג׳יאני

הבכיר האיראני , מהקרובים ביותר למנהיג העליון המחוסל חמינאי, פרסם היום (רביעי), בשעות אחר הצהרים, רצף ציוצים בחשבון שמפעיל ברשת החברתית X, ובהם טען כי נהרגו יותר מ-500 חיילים אמריקנים במלחמה.

"טראמפ גרר את העם האמריקאי למלחמה לא צודקת עם כתוצאה מפזיזותו והתנהגותו של נתניהו", הוא כתב. כעת שישאל את עצמו, לאחר מותם של יותר מ-500 חיילים אמריקאים תוך ימים ספורים בלבד, האם הסיסמה עדיין "אמריקה תחילה", או שמא הפכה ל"ישראל תחילה"?

הוא הוסיף ואיים על פגיעות נוספות באויבי איראן: "הסיפור עדיין לא נגמר, ומות הקדושים של האימאם חמינאי יגבה מחיר כבד, אם ירצה השם". עד כאן הציוץ, שעליו חזר בהמשך פעם נוספת.

הנתונים שכתב לאריג'אני אינם נכונים ואף לא מתקרבים להיות נכונים. האמריקנים שנהרגו במהלך המלחמה הינם בודדים, פחות מעשרה. הפרשן עמית סגל כתב על דברי לאריג'אני: "עובר לשלב ההזיות".

הפרשן הוותיק לענייני ערבים צבי יחזקאלי ניתח: "הציוץ של לרג׳ינאי מוכיח - האיראנים מנסים לשדר רוח איראנית קשוחה, אבל היא איננה מצליחה לכסות את הייאוש".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (89%)

לא (11%)

הצטרפו עכשיו לקבוצת העידכונים של כיכר השבת

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

9
צה״ל הוכיח שוב: כשמדינה עומדת מול איומים היא פועלת בנחישות חסרת פשרות
מיגל
8
טוב לדעת שמישהו שם ממציא מלחמות כמו שממציא סלטים רק בלי ירקות
אליעזר
7
500 חיילים אמריקאים? כנראה שמישהו מאבד את הספירה או שהעובדות פחות חשובות מהדרמה. האיראנים מנסים להראות קשיחות אבל המציאות בשטח נראית אחרת לגמרי
אריה
6
שליחות מצווה בלב שלם נתפלל לשלום החיילים ולשמירה על כל יושבי הארץ
ציפורה
5
כשמטוסי קרב ופיקוד מתואם מראים על יכולת והרתעה, הציוצים ההזויים האלה רק מדגישים את הייאוש ואת חוסר התיאום הפנימי בממשל האיראני. מי שמנהל מערכה חייב להתמודד עם עובדות, לא עם פנטזיות
רועי
4
עם ישראל חי ובטוח בידיים טובות
כץ
3
למען האמת : צריך ללמוד מהערבים מה שלא יהיה הם תמיד ישדרו נצחון. ואנחנו בדיוק הפוך
יוסי
2
זה מה שקורה כשדברים נראים מלמטה.....חמינאי כבר למעלה ורואה תמונה ברורה תכף הם יפגשו.....
מלמעלה
1
סך הכל טעה בשני אפסים
יוני

אולי גם יעניין אותך:

עוד בצבא וביטחון: