
אתמול (רביעי) הושלמה הקמתו של מוצב קדמי חדש, העשירי במספר, מעבר לגבול סוריה. מוצב זה, יחד עם עמדות נוספות, מסמן התרחבות משמעותית של הנוכחות הצבאית הישראלית בשטח הסורי, במיוחד מאז נפילת משטר אסד.
המוצב החדש שהוקם אתמול נקרא "מוצב ישי", והוא מנציח את שמו של ישי סלוטקי הי"ד, הנופל היחיד מקרב לוחמי גדוד 7006. הגדוד, שתופס קו ואחראי על הקמת המוצב ותחזוקתו, בנה גם פינת הנצחה לזכרו של סלוטקי. אביו של ישי, הרב שמואל סלוטקי, הגיע אמש לטקס חנוכת המוצב.
הקמת מוצב "ישי" מגיעה כחלק ממהלך רחב יותר של התבססות ישראלית. נכון לעכשיו, ישנם שני מוצבים בכתר החרמון ושמונה מוצבים במרחב הגולן הסורי שהוקמו מאז נפילת משטר אסד. תצלומי לוויין חשפו לפחות שבעה מאחזים צבאיים ישראליים חדשים בסוריה, בתוך האזור המפורז המפריד בין ישראל לסוריה.
המאחזים החדשים הללו נפרסים לרוחבו של כל האזור המפורז, מהר החרמון שבצפון האזור ועד לתל קודנא שבדרום, קרוב לאזור הגבול המשולש בין ישראל, ירדן וסוריה. הפריסה הראשונית החלה שעות ספורות לאחר נפילת משטר אסד ב-8 בדצמבר 2024.
בניתוח תצלומי לוויין מחברת Planet Labs האמריקאית נחשפו בניית יחידות דיור, מרכזי פיקוד, מרפאות ומתקני תברואה, כולל מקלחות. בניית מבנים מבודדים נגד הקור, מערכות חימום, גנרטורים ומחממי מים, תנאי מחיה המתאימים לנוכחות ממושכת באזור אסטרטגי זה".
שר הביטחון, ישראל כץ, הצהיר ב-29 בינואר כי צה"ל יישאר בפסגת הר החרמון ובאזור הביטחון לתקופה בלתי מוגבלת כדי להבטיח את שלומן של תושבי ברמת הגולן, הצפון וכל אזרחי מדינת ישראל.
גם ב-BBC חשפו בתקופה האחרונה תצלומי לוויין שמראים בנייה אינטנסיבית של צה"ל כ-600 מטרים בתוך שטח החיץ בגולן הסורי, הכוללת דרך עפר, מבנה גדול וכמה עמדות שמירה עם ביצורי בטון יבילים. דרך זו, שאורכה כקילומטר, משמשת משאיות צבאיות. בתגובה לפניות, צה"ל מסר כי כוחותיו "פועלים בדרום סוריה, בתוך אזור ההפרדה ובנקודות אסטרטגיות, ועיבוי כוחות משמעותיים - על מנת להגן על תושבי הצפון.
0 תגובות