
המגעים לחתימה על עסקת חטופים ממשיכים להתנהל בקטטר, גורם בסביבתו של רה"מ בנימין נתניהו התייחס היום (שני) למצב וטען כי "המשא ומתן לא מתקדם. אם ארצות הברית לא תגביר את הלחץ, אנו עלולים להגיע למצב שלא תהיה עסקה השבוע", כך לפי הפרסום ב'כאן חדשות'.
אך למרות הדברים, גורם בכיר המשתתף בשיחות המו"מ בקטאר טען כי למרות המורכבויות, הוא "אופטימי שאפשר להגיע לעסקה". גורם אחר טען כי הפערים כרגע בין ישראל לחמאס הם בעיקר סביב ההסכם לחלוקת הסיוע ההומניטרי וצורת פריסת הכוחות במהלך הימים של הפסקת האש ברצועה.
לדבריו, בישראל רוצים להמשיך ולשמר את המנגנון הקיים בכל הקשור לחלוקת הסיוע ההומניטרי, אך בחמאס מתנגדים לכך, בנוסף בישראל דורשים להישאר בצירי מורג פילדלפי ורפיח - דבר שבחמאס מתנגדים לו.
בחדשות 12 דווח כי היום (שני) לראשונה צוות המו"מ דן כל הנוגע לנסיגה אפשרית מהרצועה, כשהוא מצויד במפות של הצבת הכוחות הישראלים בשטח עזה.
בנוסף דווח כי בישראל מוכנים למתכונת משולבת לפיה מרכזי חלוקת הסיוע ההומניטרי בדרום עזה לא יפורקו, אך מרבית הסיוע ייכנס במשאיות במנגנון הכניסה הראשון שעבר ישירות לידי ארגון הטרור חמאס.
בישראל טוענים כי ישנם מספר אופציות להם הם יכולים להסכים בכל הנוגע לקווי הנסיגה מהרצועה - אך לא יסכימו למנגנון סיום של המלחמה.
מקורות בארגון הטרור חמטס טענו היום בשיחה עם העיתון הסעודי א-שרק אל-אווסט: "אם המו"מ הנוכחי יימשך ברוח חיובית - ייתכן שיוכרז כבר ביום חמישי הקרוב על כניסתו של ההסכם לתוקף".
אך לדבריהם: זה "תלוי בתגובת ישראל לדרישות חמאס בנוגע לסיוע ההומניטרי, לנסיגת צה"ל מהרצועה ולערבות אמריקנית להפסקת המלחמה".
0 תגובות