
דובר צה״ל בהצהרה לאחר התקרית בבית חאנון: ״לוחמי צה״ל מכתרים כעת את בית חאנון מכל הכיוונים, בית חאנון היא יעד מבוצר שבה נמצאים עשרות מחבלים ויש בה עוד מנהרות תת קרקעיות שעלינו להשמיד. נמשיך לתקוף ולטהר את המרחב הזה כדי להסיר את האיום מעל תושבי הנגב המערבי״.
דובר צה״ל על המתקפה של סמוטריץ׳ נגד הרמטכ״ל: ״צה״ל עומד במשימתו. מי שלא חושב כך - מוזמן לפגוש את הלוחמים ברצועת עזה שמחרפים את נפשם יום ולילה כדי להשיב את החטופים ולהביא ביטחון למדינת ישראל. ביחס לסיוע ההומניטרי - אנחנו פועלים לפי הנחיות הדרג המדיני״.
הבוקר (שלישי) התיר צה"ל לפרסם כי חמישה לוחמים בגדוד 'נצח יהודה' נפלו אמש מפיצוץ של זירת מטענים גדולה באזור בית חאנון בצפון רצועת עזה. בתקרית הקשה נפצעו 14 לוחמים, שניים מהם באורח קשה, שישה באורח בינוני והיתר באורח קל. מתחילת המלחמה נפלו 888 חיילי צה"ל.
אלו שמותיהם של חמשת הנופלים הי"ד:
- סמל משה נסים פרש הי"ד בן 20, מירושלים, לוחם ב'נצח יהודה' - הלוויתו תערך בשעה 12:00 בבית העלמין הצבאי הר הרצל.
- סמ״ר נועם אהרון מסגדיאן הי"ד, בן 20, מירושלים, לוחם ב'נצח יהודה' - הלוויתו תערך בשעה 14:30 בבית העלמין הצבאי הר הרצל.
- סמ״ר מאיר שמעון עמר הי"ד בן 20, מירושלים, לוחם ב'נצח יהודה' - הלוויתו תערך בשעה 17:30 בבית העלמין הצבאי הר הרצל.
- סמ״ר משה שמואל נול הי"ד, בן 21, מבית שמש, לוחם ב'נצח יהודה'.
- רס״ל (מיל׳) בנימין אסולין הי"ד, בן 28, מחיפה, לוחם בחטיבה הצפונית.
0 תגובות