לכבוד שבת

תבשיל עוף ושומר ארומטי לשבת של מורן פינטו

ירכי עוף עם שומר ארומטי ויין אדום - תבשיל נהדר לשבת קרה שנותן פרשנות מרתקת וטעימה לקטגוריית "עוף לשבת". הכנה פשוטה, תוצאה נפלאה. שווה לנסות (מתכונים לשבת, אוכל)

תבשיל עוף ושומר ארומטי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 4 ערכי עוף שלמים
  • 6 פקעות שומר, חצויות
  • 2 בצלים גדולים, חתוכים לרבעים
  • 1 כפית גרגירי כוסברה
  • 1 ראש שום שלם
  • 5 כפות שמן
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 כוס ציר עוף
  • 1/2 כוס יין אדום

אופן הכנת תבשיל עוף ושומר ברוטב יין אדום:

1. מחממים את השמן בסיר רחב על אש בינונית, מוסיפים את רבעי הבצל ומטגנים קלות.

2. מניחים את ירכי העוף לסיר, ועליהם מפזרים את חצאי השומר. מתבלים, מוסיפים את רסק העגבניות ולבסוף את ציר העוף והיין. אוחזים בידיות הסיר ומנערים מעט. חשוב שהנוזלים יכסו את תכולת הסיר. אם חסר, מוסיפים מעט מים.

3. מנמיכים את האש ומבשלים במשך שעתיים עד העוף מתפרק מהעצם. מגישים חם

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

3
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יקי
2
שילוב של עוף פשוט עם ניחוח צרפתי, כבוד (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מירי
1
נראה ממש טוב, אני מחכה כבר לשבת הבאה להכין את זה. תודה רבה על המתכונים הטובים (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אביגיל

עוד בעיקריות: