ספיישל שבועות

מאפה שושנים יפהפה במילוי טפנד

אחת הסיבות לשולחן החלבי שנפתח בחג הבא עלינו לטובה - הוא הר גבנונים עליו ניתנה התורה. מתכון למאפה שושנים אישי במילוי ממרח זיתים שיגנוב את ההצגה • מדריך וידאו שלב אחרי שלב לשושנים יפיפיות (מתכונים, אוכל)

זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 500 גרם קמח לבן
  • 2 כפות סוכר
  • 1 קוביית שמרים טריים
  • 1/3 כוס שמן
  • 1 ביצה
  • 1/2 1 כוסות מים פושרים
  • 1/2 כף מלח
  • למילוי:
  • 1 כוס זיתים מגולענים ומסוננים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 שן שום
  • מעט צ'ילי גרוס יבש (לבחירה)
  • 3/4 כוס גבינה צהובה מגורדת
  • 1 ביצה להברשה

אופן הכנת מאפה שושנים אישי:

רגע לפני: אחת הסיבות לשולחן החלבי שנפתח בחג הבא עלינו לטובה - הוא הר גבנונים עליו ניתנה התורה. מתכון למאפה שושנים אישי במילוי ממרח זיתים שיגנוב את ההצגה • מדריך וידאו שלב אחרי שלב להכנת שושנים יפיפיות.

• בקערת מיקסר עם וו לישה או ידנית, מניחים את הקמח (לאחר ניפוי), מפוררים את קוביית השמרים, מוסיפים את הסוכר, ומתחילים לערבב במהירות נמוכה.

• מוסיפים את השמן, הביצה והמים ולשים במשך דקה. לבסוף, מוסיפים את המלח ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.

• מכסים את הקערה ומניחים להתפחה, עד שהבצק מכפיל את נפחו - כחצי שעה.

• בינתיים, מכינים את ממרח הזיתים: במעבד מזון או בעזרת מקל בלנדר, טוחנים את הזיתים, שמן הזית, השום, הצ'ילי, עד לקבלת מחית. מערבבים בכלי יחד עם הגבינה הצהובה המגורדת.

>> רוצים לגוון? הנה מתכון נהדר לפסטו שתוכלו למלא בו את המאפים

• מחממים את התנור ל-180 מעלות.

• מקמחים משטח עבודה, ולשים עליו מעט את הבצק כדי להוציא ממנו את האוויר.

• בעזרת סכין, מחלקים את הבצק ל-10 חלקים שווים, ומגלגלים כל חלק לכדור.

• מרדדים קלות כל כדור, וחורצים ארבע קווים עמוקים מכל צד.

• מניחים במרכז העיגול כפית ממרח הזיתים (או הפסטו) ומקפלים כל שני קצוות למרכז, ליצירת שושנה (ראו וידאו).

• מסדרים את השושנים בתבנית שקעים חד פעמית או על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בביצה טרופה.

• מכניסים לאפייה למשך 15-20 דקות, עד שהמאפים מקבלים גוון זהוב יפה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (17%)

לא (83%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

8
מצוין
רבקה
7
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
רונית
6
רציתי רק לומר תודה את עוזרת לי בשלום בית ובעלי בררן ואת האוכל שלך הוא פשוט אוהב .... תודה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שושנה
5
נראה מעולה. תודה רבה.
תיקי
4
כמוני שם במקום פסטו או ירק אחר
שפית
מעולה!!
רחל
3
מה הקטע?!
אחת..
2
האם אפשר להקפיא? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
לאה
1
פשוט פשוט אבל טעים.
יערית

עוד בתוספות: