
אפל צפויה להשיק בשנת 2026 משקפיים חכמים עם בינה מלאכותית, שיתחרו ישירות במשקפי Ray-Ban החכמים של Meta ובפלטפורמות עתידיות של גוגל. אחד המאפיינים המרכזיים של המשקפיים החדשים יהיה שילוב עמוק של העוזרת הקולית סירי, שתאפשר שליטה קולית מלאה, זיהוי אובייקטים, תרגום בזמן אמת, ניווט, שליחת הודעות, ביצוע שיחות ועוד – הכל באמצעות פקודות קוליות וללא צורך בידיים.
מצלמות, מיקרופונים וחוויית משתמש מתקדמת
המשקפיים יכללו מצלמות, מיקרופונים ורמקולים מובנים, שיאפשרו להם "לראות" ולנתח את הסביבה של המשתמש. כך, לדוגמה, ניתן יהיה לשאול את סירי "מה אני רואה?" ולקבל מידע מיידי על אובייקטים או מקומות בסביבה. בנוסף, ניתן יהיה לצלם תמונות וסרטונים, להאזין למוזיקה, לקבל הוראות ניווט, לבצע תרגום חי ועוד – הכל תוך שמירה על עיצוב קל ונוח.
התחרות מתחממת: אפל נגד מטא וגוגל
המשקפיים של Meta, שנמכרים בשיתוף עם Ray-Ban, כבר זכו להצלחה עם מאות אלפי יחידות שנמכרו ברחבי העולם, ומטא מתכננת דגמים מתקדמים אף יותר. גוגל מצידה עובדת על פלטפורמת Android XR עם שותפויות חדשות, כולל שיתוף פעולה אפשרי עם EssilorLuxottica, חברת האם של Ray-Ban.
אך בהשוואה למתחרים, למשקפי החכמה של אפל יש מספר יתרונות בולטים: הם מציעים איכות חומרה ותצוגה מרשימות עם חיישנים מתקדמים לזיהוי תנועות עיניים וידיים, ומשלבים באופן הדוק את כל שירותי אפל – מהאייפון והאייפד ועד לאפל ווטש – כך שהמשתמשים נהנים מגישה נוחה לאפליקציות ולמכשירים קיימים. אפל שמה דגש מיוחד על פרטיות, כאשר רוב עיבוד הבינה המלאכותית מתבצע ישירות על גבי המשקפיים והמידע הרגיש נשמר מוצפן באופן מקומי. השליטה בממשק נעשית כאמור בצורה אינטואיטיבית באמצעות עיניים, ידיים וקול, ללא צורך בשלטים חיצוניים. בין הפיצ’רים הייחודיים ניתן למצוא מסך חיצוני המציג את עיני המשתמש (EyeSight), אפשרות ליצירת אווטאר ריאליסטי לשיחות וידאו, ומעבר מהיר בין מציאות רבודה ומדומה. כל אלה מעניקים לאפל יתרון משמעותי בשוק המשקפיים החכמים, במיוחד עבור מי שכבר נמצא בתוך האקו-סיסטם של החברה.
0 תגובות