
התעשייה האווירית לישראל (IAI) חשפה השבוע את הרחפן הטקטי APUS 25, מערכת מתקדמת להמראה ונחיתה אנכית (VTOL) הקובעת סטנדרטים חדשים בתחום כלי הטיס הבלתי מאוישים. הפיתוח המשמעותי הזה מציע פתרון מהפכני למגבלות הסיבולת והמטען של רחפנים חשמליים מסורתיים.
מנוע בעירה פנימית במקום חשמל
בניגוד לרחפנים חשמליים קונבנציונליים, ה-APUS 25 מופעל על ידי מנוע בעירה פנימית מרכזי הפועל בסל"ד קבוע. המנוע מניע ארבעה רוטורים באמצעות מנגנון מהירות משתנה המוגן בפטנט, תצורה המאפשרת לרחפן להגיע למשך טיסה מרשים של עד 8 שעות רצופות.
הרחפן מסוגל לשאת מטען של עד 10 קילוגרמים, לפעול בגבהים של עד 11,000 רגל ולעמוד במהירויות רוח של עד 23 קשר. יכולת רב-דלקית מיוחדת מאפשרת שימוש במגוון סוגי דלק כולל Jet-A1, JP5, JP8 ובנזין רגיל, מה שמשפר משמעותית את הגמישות הלוגיסטית בשטח.
פיתוח בשיתוף אסטרטגי
ה-APUS 25 פותח בשיתוף פעולה בין התעשייה האווירית לבין Aerotor Unmanned Systems, חברה בה רכשה התעשייה האווירית אחזקות. כלי הטיס הוצג לראשונה בכנס Underwater Defence Technology (UDT) 2024 בלונדון, ועורר עניין רב בקרב מומחי הביטחון הבינלאומיים.
השותפות נועדה לפתח רחפן שמתגבר על מגבלות הסיבולת והמטען העומדות בפני רחפנים חשמליים מסורתיים. עיצוב ה-APUS 25 משקף מעבר ליכולות המראה ונחיתה אנכיות ברחפנים טקטיים קטנים, המאפשרים פעולות ממשטחים שונים ללא צורך במסלולי המראה מיוחדים.
יתרונות תפעוליים משמעותיים
בהשוואה לרחפנים חשמליים קונבנציונליים מרובי רוטורים, ה-APUS 25 משפר משמעותית את הסיבולת ואת קיבולת המטען. מערכת ההנעה של מנוע הבעירה הפנימית מספקת זמני טיסה ארוכים יותר ויכולת לשאת מטענים כבדים יותר, ובכך מטפלת במגבלות נפוצות בעיצובי רחפנים נוכחיים.
מנגנון הרוטור בעל הזווית המשתנה משפר את יעילות הטיסה והשליטה, במיוחד בתנאי רוח חזקה. בנוסף, הרחפן מספק 300 וואט של חשמל רציף לתמיכה במערכות המשולבות, מה שמאפשר הפעלת מערכות מודיעין וחיישנים מתקדמים.
השלכות גיאופוליטיות וצבאיות
לשיגור ה-APUS 25 יש השלכות גיאופוליטיות וצבאיות משמעותיות. יכולותיו משפרות משימות מודיעין טקטיות, מעקב וסיור (ISR), ומספקות לכוחות הקרקע סיוע אווירי מיידי מבלי להסתמך על נכסי חיל אוויר קונבנציונליים.
אוטונומיה זו חשובה במיוחד בסביבות לחימה מורכבות שבהן תגובה מהירה היא קריטית. יתר על כן, יכולת ההמראה והנחיתה האנכית של ה-APUS 25 מאפשרת פריסה בסביבות מגוונות, כולל פעולות ימיות, ובכך מרחיבה את התועלת האסטרטגית שלו.
עתיד הרחפנים הטקטיים
ה-APUS 25 מייצג התקדמות משמעותית בטכנולוגיית הרחפנים, ומציע עמידות ארוכה יותר, קיבולת מטען גדולה יותר וגמישות תפעולית מעולה. העיצוב החדשני שלו מטפל במגבלות של רחפנים חשמליים קונבנציונליים, ומספק ערך רב לפעולות צבאיות מודרניות.
ככל שאסטרטגיות ההגנה ממשיכות להתפתח, פרויקט APUS 25 מציב את התעשייה האווירית בחזית החדשנות בתחום כלי הטיס הבלתי מאוישים, ועונה על הדרישה הגוברת למערכות אוויריות גמישות ויעילות בשדה הקרב המודרני.
0 תגובות