
שלמה מוטורס, יבואנית BYD הסינית בישראל, הרחיבה את פעילותה מעבר לרכבים החשמליים הפרטיים והאוטובוסים הציבוריים, והיא כעת פונה גם לשוק המשאיות החשמליות המסחריות.
החברה החלה לשווק את ה-ETM6, משאית חשמלית בינונית בקטגוריית 7.5 טון, עם יכולת העמסה של כ-3.6-3.99 טון ומידות של 5.95 מטר אורך, 2.10 מטר רוחב ו-2.94 מטר גובה. המשאית מצוידת במנוע חשמלי בהספק של 150 קילוואט ובסוללת ברזל-פוספט (LFP) בקיבולת של 126 קילוואט שעה, המספקת טווח נסיעה של עד 200 קילומטר במשקל עמוס מלא.
היכולות הטכנולוגיות של המשאית כוללות טעינה מהירה בכוח של עד 120 קילוואט, המאפשרת טעינה מ-20% ל-100% תוך שעה אחת בלבד. כמו כן, המשאית כוללת מערכת ניהול טמפרטורת סוללה נוזלית (BTMS) המבטיחה פעולה אופטימלית גם בתנאי מזג אוויר קיצוניים.
גלידות שטראוס: הלקוח הראשון במסע לקיימות
חטיבת הגלידות של שטראוס הפכה ללקוחה הראשונה לקבל את המשאית החשמלית במסגרת עסקת ליסינג. המשאית תשמש את פעילויות ההפצה והאיסוף הלוגיסטי של חטיבת הגלידות, כחלק מהאסטרטגיה הירוקה של הקבוצה.
יתרונות כלכליים וסביבתיים
המעבר למשאיות חשמליות מספק יתרונות משמעותיים ברמה העסקית והסביבתית. במישור הכלכלי, המשאיות החשמליות מציעות חיסכון משמעותי בעלויות התפעול בהשוואה למשאיות דיזל מסורתיות, בעיקר בשל עלויות האנרגיה הנמוכות יותר ודרישות תחזוקה מופחתות.
מבחינה סביבתית, המשאיות התורמות להפחתת זיהום האוויר והרעש באזורים עירוניים, תוך שיפור איכות החיים לתושבים. המשאית כוללת גם יכולות האצה ותמרון משופרות בהשוואה למשאיות דיזל מסורתיות.
המגמה הגלובלית של BYD
צעד זה של BYD בישראל מתחבר למגמה הגלובלית של החברה. BYD היא יצרנית רכבים חשמליים מובילה עולמית, שהפסיקה לחלוטין את ייצור כלי רכב עם מנועי בעירה פנימית כדי להתמקד באופן בלעדי ברכבים חשמליים היברידיים. בישראל, BYD הובילה את מכירות הרכבים החשמליים בשנת 2024 עם 15,145 יחידות שנמכרו.
BYD דיווחה כי המכירות המצטברות של רכבים חשמליים שלה חצו את 2.5 מיליון יחידות, מתוכן 90,000 רכבים מסחריים - אוטובוסים ומשאיות. לקוח אירופי אחד כבר צבר מעל מיליון קילומטר נסיעה עם צי ETM6 שלו ודיווח על הפחתה משמעותית בעלות הבעלות הכוללת.
0 תגובות