נחשפה התמונה המקורית ששונתה בידי סטאלין

נחשפה לראשונה התמונה המקורית וההיסטורית בה תועד לדורות כיבוש בניין ה'רייך' - הפרלמנט הגרמני במרכז העיר ברלין, שזה עתה מלאו עתה 68 שנה לכיבוש גרמניה בידי חיילי הצבא האדום. התמונה ההיסטורית הוצגה, בידי יו"ר המוזיאון ונשיא איגוד הקהילות היהודיות ברוסיה ר"א ברדה.

התמונה ההיסטורית שהוצגה ברוסיה (צילום: איגוד הקהילות היהודיות בחבר העמים)

רוסיה מציינת 68 שנה לסיום מלחמת העולם השנייה, שהסתיימה עם כיבושה של ברלין ע"י הצבא האדום, בתשיעי למאי 1945 למניינם.

רוסיה שאיבדה כ-28 מליון איש במלחמה זו, מציינת את יום הניצחון בשורה ארוכה של אירועים, ובראשם המצעד ("פאראד") המסורתי בהשתתפות מיליוני איש שמתקיימת ב'כיכר האדומה' וברחובות הראשיים של מוסקבה - בירת רוסיה.

בשעות הערב, יעמוד רבה של רוסיה, הגר"ב לאזאר, כמדי שנה בשנה, ליד גל-עד מיוחד שהוקם בכיכר האדומה, ויישא את תפילת 'קל מלא רחמים', לזכר החיילים היהודים הרבים שנפלו במלחמה העקובה מדם.

אמש (יום רביעי), נערכה מסיבת עיתונאים גדולה במוזיאון היהודי החדש במרכז מוסקבה, ובה נחשפה לראשונה התמונה המקורית וההיסטורית בה תועד לדורות כיבוש בניין ה'רייך' - הפרלמנט הגרמני במרכז העיר ברלין, וכאמור מלאו עתה 68 שנה לכיבוש גרמניה בידי חיילי הצבא האדום.

התמונה ההיסטורית הוצגה, בידי יו"ר המוזיאון ונשיא איגוד הקהילות היהודיות ברוסיה ר"א ברדה.

התמונה נהפכה לסמל ניצחונה של ברית המועצות, אך באותה מידה - היא גם ביטאה את שלטונו העריץ של סטאלין ימ"ש, נשיאה הרודן של ברית המועצות באותם ימים.

עוד לפני המצאת ה"פוטו-שופ", נתן סטאלין הוראה לרטש את התמונה ונעשו בה שני שינויים מעניינים.

אומני צילום הוסיפו ברקע של העיר הכבושה עננים של הפגזות עזות, במטרה להרבות ביוקרתו של הצבא האדום, והשעון הנוסף שהיה ענוד על ידי החייל שתלה את דגל ברית המועצות על בניין הרייך, הוסר. הסיבה - הסתרת הביזה שביצע החייל כמו רבים אחרים, תוך כדי לחימה למען 'אמא רוסיה'.

הצלם שהנציח את האירוע ההיסטורי, היה יהודי בשם 'ייבגני חאלדעיי', ובביתו השתמר הנגטיב המקורי שנותר למזכרת עולם. לפני מספר שבועות, רכש ידיד "איגוד הקהילות היהודיות ברוסיה" את הפילם המקורי מידי בתו היהודייה של הצלם בסכם עתק והוא העניקו מתנה למוזיאון היהודי.

עם קבלת הממצא הנדיר, פיתחו עובדי האיגוד את התמונה המקורית ומסגרו אותה במסגרת מעוטרת. התמונה והנגטיב המקורי מוצגים החל מהיום באולם מיוחד לזכר קדושי השואה הי"ד, במרכז המוזיאון היהודי במוסקבה בשכונת "מארינה רושצ'ה", אליו מגיעים מדי יום מאות ואלפי מבקרים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר