אירופה לוחצת, רוסיה מאיימת

אסד: לא השתמשנו בנשק כימי

בארה"ב עדיין שוקלים האם לפתוח במערכה צבאית נגד סוריה בשל הטבח הכימי, ראש ממשלת בריטניה לוחץ לתקוף בתוך ימים, רוסיה מזהירה מפני "השלכות מטלטלות" שיהיו לתקיפה. ובשאר אסד? בראיון ראשון הוא טוען כי האשמות נגדו הן שטויות וחסרות היגיון, ומזהיר את ארה"ב מפני איבוד שליטה (בעולם)

נשיא סוריה בשאר אסד (צילום: shutterstock)

הטבח הכימי שביצע ככל-הנראה נשיא סוריה בשאר אסד, שהביא למותם של כ-1,300 בני אדם ופציעתם של למעלה מ-3,600 איש, מתסיסה את האזור.

המשחתות האמריקניות כבר עושות את דרכן לכיוון המזרח התיכון כהיערכות לרגע קבלת הפקודה מנשיא ארה"ב ברק אובמה לתקוף בסוריה, זאת במידה ואיסוף העדויות יגלה כי אכן נעשה שימוש בנשק כימי.

ובעוד בארה"ב, עדיין שוקלים האם לצאת למערכה צבאית ובוחנים את דרכי הפעולה, באירופה גורבים הקולות לממשל אובמה לתקוף.

ה"טיימס" הבריטי מדווח הבוקר כי ראש ממשלת בריטניה דייוויד קמרון דוחק באובמה לתקוף בסוריה בתוך ימים. קמרון, כך לפי הדיווח, לוחץ על אובמה לנקוט בצעדי ענישה מרתיעים נגד המשטר הסורי. לדבריו, על ארה"ב לתקוף יעדים מוגדרים ולהנחית מכה על משטר אסד.

"תקיפה חדה, ברורה, מדויקת ויעילה", זה מה שרוצה קמרון כדי למנוע מהמשטר הסורי לשוב ולהשתמש בנשק כימי.

גם שר החוץ הצרפתי לורן פביוס אמר אמש בראיון לערוץ 2 כי "כל האמצעים שברשותנו מצביעים על כך שראשית, אכן התרחש טבח כימי בסוריה, ושנית שבשאר אסד עומד מאחוריו, הרגשותינו, שלי ושל העם הצרפתי, שעל פשע כזה אי אפשר לעבור ללא תגובה חזקה".

הלילה, שוחח מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי עם מזכ"ל האו"ם באן קי-מון, ומקביליו בבריטניה, צרפת, קנדה ורוסיה והבהיר כי ארה"ב מאמינה בסבירות גבוהה שמשטר אסד אכן השתמש בנשק כימי. "קיים ספק קטן מאוד", הבהיר קרי.

מנגד, משרד החוץ הרוסי, בירך על החלטת סוריה לאפשר לפקחי האו"ם לאסוף ממצאים מהאתר שבו התרחשה התקיפה הכימי בפאתי דמשק תוך שמירה על הפסקת אש בעת ביקור הצוות במקום.

רוסיה הוסיפה והזהירה את ארה"ב מפני מתקפה צבאית בסוריה והבהיר כי לתקיפה כזו יהיו "השלכות מטלטלות" על המצב הביטחוני במזרח התיכון.

אסד: האשמות נגדנו - "שטויות"

בתוך כך, נשיא סוריה בשאר אסד ממשיך בשלו ובראיון ראשון לאחר המתקפה הכימית שהעניק לעיתון הרוסי "איזווסטיה", טען אסד כי ההאשמות נגד סוריה הן "שטויות" והזהיר את ארה"ב מפני תקיפה צבאית.

"מתחילת המשבר ניסו ארה"ב, בריטניה וצרפת להתערב צבאית ולשכנע את רוסיה ואת סין לשנות את עמדתן במועצת הביטחון באו"ם, אבל זה לא הצליח", אמר אסד, "הם לא הצליחו לשכנע את העולם שזה חכם. הם יכולים לפתוח במלחמה אבל לא יכולים לדעת כמה זמן היא תימשך ולאיזה אזורים תתפשט. הם מבינים שאין להם שליטה על התכנון הזה".

"מה שקורה בסוריה זו לא מהפכה עממית אלא טרור. המנהיגים המערביים לא יכולים להגיד לעמים שלהם 'אנחנו נכנסים לסוריה כדי לתמוך בטרור'", אומר נשיא סוריה.

אסד הוסיף והתייחס להאשמות נגדו על הטבח הכימי ואמר כי "האמירות של פוליטיקאים בארצות הברית, במערב ובמדינות אחרות הן עלבון לשכל הישר. זה שטויות - קודם מעמידים לדין, ורק אחר כך בודקים עדויות. וזה מגיע מהמדינה הכי חזקה - מארצות הברית. אז ביום רביעי הואשמנו, ויומיים אחר כך ממשלת ארצות הברית הודיעה על תחילת איסוף עדויות".

"מאשימים אותנו שהצבא השתמש בנשק כימי באזור שנמצא בשליטת החמושים", הסביר אסד, "למעשה, אין קו מפריד ברור בין החמושים לצבא. ואיך הממשלה יכולה להשתמש בנשק כימי, או בכל נשק אחר של השמדה המונית, במקום שנמצאים הכוחות שלה? זה מנוגד לכל היגיון. לכן, האשמות כאלה הן פוליטיות, והסיבה להן היא שרשמנו שורה של ניצחונות מול המחבלים".

"בנוגע לחקירה של פשעי מלחמה בסוריה, אנחנו הראשונים שדרשו הגעה של צוות בינלאומי. בזמן שהטרוריסטים הללו יורים רקטות עם גז מדמיע לחלב, ביקשנו שמומחים זרים יגיעו אלינו. רוסיה הסכימה לעמדה הזו, ואנחנו רוצים שגם ארצות הברית, צרפת ובריטניה ישתכנעו שזו לא אנחנו, אלא אויבינו, שהשתמשו בנשק כימי", טען אסד להגנתו.

למרות שהסכים לכניסת פקחי האו"ם, אסד לא בוטח בהם. "בשבועות האחרונים אנחנו מנהלים משא ומתן עם האו"ם וסוף סוף הפקחים הגיעו אלינו. אבל אתם גם יודעים שאפשר לפרש את תוצאות החקירה באופן שייטיב עם מדינות ספציפיות. לכן, אנחנו מצפים שרוסיה תמנע מכך שהמסמכים יפורשו בצורה שתיטיב עם האינטרסים של ארצות הברית בפרט ומדינות המערב בכלל", אמר אסד.

נשיא סוריה האשים את ישראל במעורבות במצב, ואף הביא לכך ראיות, לשיטתו. "הראיה העיקרית למעורבותה של ישראל במצב היא הטיפול בעשרות טרוריסטים בבתי החולים שלה, כפי שהיא עצמה מעידה שהיא עושה. ולמה הקבוצות הקיצוניות האלו שנלחמות עכשיו בסוריה ובמצרים מעולם לא לחמו נגד ישראל? הקבוצות האלו גויסו על ידי המערב, וסעודיה מימנה אותן, ולכן הן גם לא יתקפו את ישראל".

"למה ישראל פתחה באש לעבר כוחותינו כשלחמנו בטרוריסטים? למה בחודשים האחרונים תקפה אותנו ישראל כמה פעמים?", תהה אסד כשהוא מצביע בכך על מעורבות ישראל.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

אולי גם יעניין אותך:

עוד בבעולם:

בשווי 200 מיליארד דולר

הכסף הקטארי: קטאר תרכוש 160 מטוסי בואינג מארה"ב

קטאר וארה"ב חתמו היום על עסקה היסטורית לרכישה של 160 מטוסי בואינג מארה"ב על ידי קטאר | שווי העסקה עומד על 200 מיליארדי דולרים, ונחשבת לגדולה ביותר בתולדות החברה (בעולם)

בני סולומון|

סיפור בלתי נתפס

תיעוד מצמרר: ילדים קטנים עמדו חמושים מול שוטרים

תיעוד בלתי נתפס שמגיע ממחוז ברנליו, מציג שני ילדים קטנים, בני 7 ו-9 עומדים חמושים מול שוטרים חמושים גם הם, שקוראים להם להוריד את האקדח | בשלב מסוים החליטו השוטרים לירות כדור גומי לעבר הילדים - מה שהסלים עוד יותר את המצב כאשר אחד הילדים ניסה לירות לעבר השוטרים | תיעוד מצמרר (בעולם) 

יוסי נכטיגל||
1

האם טראמפ יפתיע?

העולם במתח: ממתינים לתשובה של הקרמלין בנוגע למחר

העולם ממתין בציפייה דרוכה לקראת מחר, יום חמישי, לקראת הגעתו המתוכננת של נשיא אוקראינה ולדימיר זלנסקי לאיסטנבול לצורך שיחה אישית עם ולדימיר פוטין | נשיא רוסיה עדיין לא ענה אם יגיע באופן אישי, אך רוסיה אמרה כי תשלח "משלחת", דובר הקרמלין אמר שתשובה לשאלה אם פוטין יגיע תינתן בהמשך היום (בעולם)

ישראל גראדווהל||
1

כבוד מלכים

נברשות קריסטל בגודל של טנקים: כך התקבל טראמפ בסעודיה

בתחילתו של מסע בן ארבעה ימים למזרח התיכון, דונלד טראמפ זכה בקבלת פנים מלכותית שאין לה אח ורע | שטיח הלבנדר, הנברשות הענקיות, וסיור אישי עם יורש העצר מוחמד בן סלמאן המחישו את עומק הברית | טראמפ חייך כל הדרך מהמסלול ועד אולם הנשפים, כשסעודיה מלטפת את אגו הנדל"ן והזהב שלו | גם בשיח על עסקים וביטחון – התחושה הייתה ברורה: טראמפ הוא לא אורח, אלא שותף מועדף (בעולם)

ישראל גראדווהל||
5

בפסגה עם מנהיגים ערבים

טראמפ: לא יהיה שלום בעזה כל עוד נהנים שם לרצוח

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ נפגש הבוקר עם מנהיגי מדינות המפרץ ורמז בדבריו על תהליך נורמזליציה | הנשיא התייחס גם לסנקציות שהוסרו מעל סוריה ואמר כי הן היו "משתקות" | הציטוטים מהפגישה (מדיני) 

ישראל גראדווהל||
3
ש

צוות כיכר הגיע לביקור

ג'נסיס: חוויית יוקרה קוריאנית שכובשת את ישראל

מותג היוקרה ג'נסיס מציג חדשנות, עיצוב ושירות ברמה שטרם נראתה בשוק הישראלי • כתב כיכר השבת יצא להתרשם באולם התצוגה החדשני של ג'נסיס בירושלים, שם נחשף לעולם של יוקרה בלתי מתפשרת (רכב)

אסף מגידו|מקודם|
2

ארדואן השתתף בזום

היסטוריה: טראמפ ונשיא סוריה א-שרעא נפגשו בריאד 

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ נפגש הבוקר עם נשיא סוריה החדש אחמד אל שרעא, כך אישרו גורמים בבית הלבן | הפגישה המפתיעה מתקיימת יום אחרי שהודיע על הסרת הסנקציות על סוריה (בעולם)

ישראל גראדווהל||
2

המשטרה פתחה בחקירה

ספרד: ניסיון הצתה של מסעדה כשרה - בזמן שהמקום מלא בסועדים

משטרת מדריד פתחה בחקירה לאחר שחשוד ניסה להצית לפני כשבועיים מסעדה ישראלית כשרה בעיר, בזמן שהמקום היה מלא באנשים | על פי הדיווח, החשוד החל לשפוך חומר בערה בדלת הכניסה אך הסועדים שהיו במקום הצליחו להבריח אותו (בעולם)

בני סולומון|

אויבים זרים

ניצחון לטראמפ: השופטת אישרה את השימוש בחוק הישן

שופטת פדרלית במדינת פנסילבניה אישרה את השימוש בחוק ישן העוסק בגירוש אויבים זרים, לצורך גירושם של חברי כנופייה | המשמעות היא שטראמפ יוכל להמשיך במהלכי הגירוש שלו בתחומי מדינת פנסילבניה, מאחר ששופטים במדינות אחרות חלקו על הפרשנות המשפטית  (בעולם) 

ישראל גראדווהל|

ריגול מתוחכם

מערכת הביטחון הזהירה - אך הממשלה התעלמה בגלל הרווחים

הסינים הקימו עגורנים שיכולים לשמש כמגדלי ריגול סמוך לבסיסי חיל הים בישראל | האם נתינת הזכיינות לחברת שנגחאי שבבעלות הממשל הסיני תשמש אותם כחלק מתוכנית 'החגורה והדרך'? | מה דורש הממשל הדיקטטורי מכל חברה ואיך המכשירים והאפליקציות הסיניות אוספות את המידע שלכם? | ריאיון (דבר ראשון)

משה מנס|
ש

מסלולים חדשים

כלי קודש? רבנות לומדים בקלות ובמהירות

מה אם הייתם מגלים דרך ישרה וטובה ללימוד הלכה? ארבעה מסלולים חדשים ללימודי רבנות נפתחו בימים אלה בירושלים ובבני ברק • בין אם אתם מתעניינים בסידור חופה וקידושין ובין אם בהלכות עירובין, הדרך להצלחה במקצוע תורני מתחילה בשש נקודות (לימודים)

כיכר בשיתוף מלמ|מקודם

חשש מחידוש המלחמה 

לוב: העימותים בבירה נמשכים; ירי כבד ברחובות | תיעוד נרחב

בטריפולי, בירת לוב, נמשכים העימותים בין ממשלת האחדות הלאומית והממשלה היריבה כבר למעלה מיממה | בתיעודים מטריפולי שהגיעו גם בלילה וגם הבוקר, נראית תנועה ערה של כלי רכב של הצדדים הלוחמים ברחובות ונשמע ירי כבד | במדינה חוששים מהתלקחות מחודשת של מלחמת האזרחים (בעולם)

יוסי נכטיגל|

"נמאס להם"

דיווח: החות'ים ביקשו מארה"ב להפסיק את התקיפות בתימן - וטראמפ נענה

סוכנות הידיעות רויטרס דיווחה הלילה כי הפסקת האש מול החות׳ים הגיעה לאחר שהתקבל מידע במודיעין האמריקני, שבארגון הטרור מעוניינים בהפסקת המבצע הצבאי נגדם וכי הם עומדים להודיע כי יפסיקו לתקוף ספינות אמריקאיות | "התחלנו לקבל מידע מודיעיני שהחות'ים נמאס להם", אמר אחד המקורות (בעולם)

יוסי נכטיגל||
4

"מביש ושערורייתי"

מקרון מאיים בסנקציות נגד ישראל - ותוקף את נתניהו

נשיא צרפת עמנואל מקרון תקף הערב בחריפות את פעולות ישראל בעזה אך סירב לומר כי מדובר ברצח עם | מקרון אמר גם בראיון כי יש חובה לפרז את ארגון הטרור חמאס, אך אמר שההתנהלות של ישראל היא "מבישה ושערורייתית" (מדיני)

ישראל גראדווהל||
11

מתקרב לפרס נובל?

טראמפ בסעודיה: "פועלים לסיום המלחמה הנוראית הזו, נשחרר חטופים נוספים" 

נשיא ארה"ב התקבל בסעודיה בכבוד מלכים ובטקס מהדהד | בנאומו התייחס למלחמה הניטת ברצועת עזה והבטיח לסיים אותה ולהצליח להביא לשחרור חטופים נוספים מלבד החייל החטוף עידן אלכסנדר (בעולם)

יוסי נכטיגל||
1
ש

מגורי בוטיק

רמות קאנטרי: המהפכה החדשה במגורי היוקרה בירושלים

בימים שבהם יותר ויותר משפחות מחפשות מרחב מגורים איכותי בירושלים, קבוצת בית ירושלמי מציגה סטנדרט חדש של מגורי בוטיק בשכונת רמות | פרויקט רמות קאנטרי, המוקם בימים אלה, משקף תפיסה מתקדמת של תכנון המשלב יוקרה, פונקציונליות ואיכות חיים (נדל"ן)

כתבה מקודמת|מקודם