טראמפ נחוש

עוד מכה מארה"ב לפלסטינים; "מגיע להם"

חתנו היהודי של נשיא ארה"ב מסביר את קיצוץ 30 מיליון הדולרים הנוספים מהפלסטינים, כשלדבריו "מגיע להם לאבד את הסיוע, בגלל שהשמיצו את הממשל". דוברו של אבו מאזן: "הולכת שולל" (ארץ)

נשיא ארה"ב טראמפ (צילום: shutterstock)

יוזמות שמטרתן לקרב בין ישראלים לפלסטינים, הן הפעם ה"קורבן" של הזעם האמריקני על הפלסטינים: ממשל טראמפ הודיע על עצירת מימון נוסף שהועבר עד כה במסגרת הסיוע לרשות.

גורמים רשמיים בממשל צוטטו ב"ניו יורק טיימס" כי מדובר בתוכנית המימון האחרונה שעדיין תוקצבה על ידי ארה"ב.

המהלך הנוכחי הוא האחרון בשורת צעדים שבהם נקטו האמריקנים נגד הפלסטינים. ביום שני האחרון הודיעה ארה"ב על סגירת נציגות אש"ף בוושינגטון, לפני שבועיים הורה הממשל על ביטול המימון לכל קרנות סיוע האו"ם לפליטים הפלסטינים, בהן אונר"א, מאוחר יותר פורסם כי כספי הסיוע האמריקנים יקוצצו גם מקרנות סיוע לטיפולים אונקולוגיים בבתי חולים במזרח ירושלים ובחודש שעבר הודיע הממשל גם על קיצוץ של 200 מיליון דולר בכספי הסיוע לפלסטינים, בעקבות בחינה מחדש של היקף הסיוע.

משחק כדורגל בין ילדים פלסטינים וישראלים (צילום ארכיון: רועי עידן, ynet)

בין היוזמות שמומנו על ידי התוכנית שכעת קוצצה: משחקי כדורגל בין צעירים פלסטינים וישראלים, מפגשים בין חקלאים ישראלים ופלסטינים ופרויקט שמפגיש צעירים ממזרח וממערב ירושלים.

שליחו המיוחד של הנשיא האמריקני למזרח התיכון, ג'ייסון גרינבלט, צייץ בחשבון הטוויטר שלו כי הוא "מאמין בחשיבות בניית הקשרים בין ילדים ישראלים לפלסטינים - אך כל עוד הרשות תמשיך לגנות את יוזמת השלום של הנשיא מבלי שנחשפו אליה, כולם יפסידו". גרינבלט הוסיף כי הוא "מקווה שהרשות הפלסטינית תחליט להוביל את מאמצי השלום".

אתמול אמר חתנו של הנשיא טראמפ, ג'ארד קושנר, כי למנהיגים הפלסטינים "הגיע" להפסיד את הסיוע הכספי לאחר שהכפישו את הממשל. קושנר הוסיף כי הנשיא דווקא שיפר את הסיכוי להגעה לשלום בכך שהסיר את "האמיתות השקריות" שסובבות את המשא ומתן במזרח התיכון: "היו יותר מדי אמיתות שקריות שנוצרו, ושהיה צריך לשנות. כל מה שאנחנו עושים זה להתמודד עם דברים שאנחנו רואים אותם ולא לפחד לעשות את הדבר הנכון. כתוצאה מכך, יש סיכוי רב יותר להשיג שלום אמת".

נביל אבו רודינה, דוברו של אבו מאזן, הגיב לדברי קושנר ואמר, כי הם משקפים חוסר הבנה של מציאות הסכסוך. אבו רודינה הוסיף, כי דבריו של קושנר הם ניסיון להוליך שולל ולזייף את ההיסטוריה.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

14
לב מלכים ושרים ביד ה'. כי לה' המלוכה ומושל בגוים. סוף סוף הקב"ה שלח לנו מושל שיודע לעמוד על שלו ועל האמת ולומר לערבים את האמת בפנים
יהודי
13
לא מספיק סור מרע, אלא גם עשה טוב, ואין טוב ואפילו טוב מאד להעביר הכסף לעולם התורה החרדי שמגן על מדינת ישראל.
דן סגל
אמנם אתה לא מכוון לטובה, ועוד תצטרך להתחזק בכמה דברים, אבל יש לך שנינות מחשבתית שמעלה חיוך על פני,אני פשוט מחפש את התגובות שלך.
אלחנן
12
אני פשוט, חולה על הבן אדם הזה!
יהודי
11
זה בדיוק מה שצריך להעשות מזמן. סופסוף השכילו האמריקאים להבין שלא מממנים מחבלים. מה עוד שמליוני הדןלרים מבוזבזים על התחמשות וטרור. מצדיעה לממשל האמריקאי. טוקבקיסטים נא הגיבו ופרגנו לממשל.
גאיה
10
לא נחשפתי למכשיר אלקטרוני רק עכשיו כדי לומר מה שהרבה שלא מגיעים לאינטרנט חושבים רק לא בא לידי ביטוי וזה מה שרבים וטובים אומרים שהנשיא טראמפ מוכשר ומוצלח וכל אשר עושה ה' מצליח בידו לנשיא טראמפ שנה טובה ומצלחת ולכל ישראל אמן
לא נחשפתי
9
כי דבריו של קושנר״ משקפים חוסר הבנה של מציאות הסכסוך ״ ההפך הוא הנכון הנשיא טראמפ וחותנו מבינים יותר מכל אחד אחר את מציאות הסכסוך הכל מסתובב סביב הכסף והכבוד הפלסטינאים במשך שנים סחטו מיליארדי דולרים מהאמריקאים בשביל להסכים ללכת למשא ומתן שהם בסוף יפוצצו כי ברגע שיהיה הסכם הם כבר לא יקבלו עוד כספים.
ללא שם
8
הקב"ה נלחם לנו באויבינו!
יהודי
7
הולך למחמוד עבאס האבו מעזזן הניאו נאצי ממעלות שטבח בילדים הארכי רוצח שכמה מליארדים שיהיה לו בחשבון לא מספיק לטמע הזה
ראב"ד הסלבס
6
שים לו עניבה ותדבר איתו מילים גבוהות!... זה לא יעזור... טראמפ שם בצד את הפוליטיקה וניגש לפרקטיקה! לחץ על הפלסטינים = הם עוד ינופפו דגל ישראל וישירו את התקווה! או לכל הפחות "הכרה".
עראפת
5
איך המרוקאים אומרים; בזעעעט!
א.י.ג
4
טראמפ המלך
ששון
3
דינמיקה פשוטה, כספים לטרור=עידוד הטרור... מניעת סיוע לטרור [ולמעודדיו] = ישראל חזקה יותר, וזהו זה השלום המיוחל, ממשל טראמפ גם חוסך כסף יקר לאוצר הכספים של האומה האמריקאית, וגם עושה שלום ליוזמת הרצח של הטרור כלפי המזה"ת והעולם כולו,,, פשוט,, איך קודמיו לא חשבו על זה.
זה שלום
2
רק שימשיך כך. ניסים גדולים נראה לי שמשיח מגיע
א
1
קושנר תתמודד לנשיאות אחרי טראמפ אתה מושלם
יאיר

אולי גם יעניין אותך:

עוד בבעולם: