הפטור המיוחל מויזה לארה"ב בדרך? אי אפשר לדעת, מה שכן, שרת הפנים שקד, אמורה לנסוע ביום רביעי לארה"ב, כדי לדון בתוכנית הפטור.
שקד תיפגש עם מי שאמור להכריע בנושא, השר לביטחון המולדת האמריקני-יהודי, אלחנדרו מיורקס, תוך תקווה שישראל תיכנס לרשימה כבר בפעימה הבאה.
לאור עבודתו של שגריר ישראל בארה"ב גלעד ארדן, שעשה עבודה מקיפה בנושא, והוכיח שלישראלים אין באמת הרבה סירובים. ארה"ב הכריזה על ישראל כמועמדת להצטרף לתוכנית המדינות הפטורות מוויזה.
אך בישראל שואפים להיכנס לתוכנית הזו - החל משנה הבאה, אך צריכים להוריד את שיעור הסירובים לויזה. אחת האפשרויות להורדה - היא תקופת ניסיון - או שינוי החוק האמריקני שמאפשר לפטור מדינה מסוימת ממינימום הסירובים בכפוף לאינטרסים מדיניים.
כך או כך, מיורקס, הודיע כי ישראל היא אחת מארבע המדינות שעשויות להצטרף לתוכנית הפטור מוויזה, מה שיקל מאד את הנסיעה של ישראלים לארה"ב שכיום נדרשים לעמוד בראיון בשגרירות האמריקנית.
המועמדות הן ישראל, קפריסין, בולגריה ורומניה שצפויות להצטרף ל-40 מדינות שכבר נהנות מפטור מויזה לשהייה של עד 90 יום.
הנושא עלה כבר פעמים רבות בשנים האחרונות בשיחות בין הממשלה בישראל לבין הבית הלבן, אך בכל פעם נדחה והתמוסס מסיבות שונות.
לאחר הפגישה האחרונה בקיץ, בין ראש הממשלה נפתלי בנט ונשיא ארה"ב ג'ו ביידן, נאמר בהודעת הבית הלבן כי הנשיא יפעל להוספת ישראל לתכנית הפטור מוויזה. לאחר מכן המזכיר מיורקס נפגש גם עם שגריר ישראל בנושא.
על מנת להיות מועמדת להצטרפות לתוכנית הפטור, על כל מדינה לעמוד בשורת דרישות הנוגעות בין היתר למלחמה בטרור, אכיפת החוק ואכיפת הגירה דרישות שישראל עומדת בהן ודרישה נוספת בעייתית של סירוב מתן ויזה הנמוך מ-3%, דבר שעד כה היווה אבן נגף לקבלת הפטור המיוחל.