היום שאחרי הסנקציות

שר ההגנה של ארה"ב: מכינים כמה תוכניות לתקיפה באיראן

שר ההגנה של ארצות הברית, לאון פנטה אמר הלילה כי "תקיפה אמריקנית נגד איראן תהיה יעילה יותר לעומת פעולה צבאית של ישראל". שר ההגנה ציין עוד כי ארה"ב מתכוננת למבצע צבאי באיראן ומכינה כמה אפשרויות לכך. התוכנית תצא לפועל במידה והסנקציות לא יועילו (אקטואליה, בעולם)

אילוסטרציה (צילום: פלאש 90)

ארה"ב מתנגדת לתקיפה ישראלית באיראן, אבל לא מתכוונת להפקיר את הזירה. לפי שר ההגנה של ארצות הברית, לאון פנטה, "תקיפה אמריקנית נגד איראן תהיה יעילה יותר לעומת פעולה צבאית".

לדבריו, אם ישראל תחליט על מבצע צבאי, תהיה לכך השפעה. אבל אם ארה"ב תעשה זאת תהיה לכך השפעה גדולה הרבה יותר בגלל גודלו של חיל האוויר והמגוון הרחב יותר של כלי נשק.

שר ההגנה ציין עוד כי ארה"ב מתכוננת למבצע צבאי באיראן ומכינה כמה אפשרויות לכך. התוכנית תצא לפועל במידה והסנקציות לא יועילו. לדבריו, "תכנונים כאלו מתנהלים כבר זמן רב. אובמה מודאג מהאפשרות שלאיראן תהיה אופציה גרעינית".

פנטה אמר עוד כי בכירים בממשל האמריקאי, כולל הוא עצמו, ייעצו לישראל שלא לתקוף בשלב הזה ולבחון את האפקטיביות של העיצומים. "הזהרנו אותם כי תקיפה אווירית תעכב את תכנית הגרעין רק בכמה שנים", אמר.

לפני מספר ימים נאם ראש הממשלה, בנימין נתניהו, בפני ועידת איפא"ק ורמז על תקיפה מתקרבת. "ישראל צריכה שתמיד תהיה לה הזכות להגן על עצמה, אובמה הבטיח למנוע מאיראן נשק גרעיני, גם ישראל נחושה שלא לאפשר לאירן נשק גרעיני - כל האופציות על השולחן", אמר ראש-הממשלה בפתח נאומו.

"אירן גרעינית חייבת להיבלם ולמרבית ההפתעה יש כאלה שלא מאמינים שאיראן רוצה נשק גרעיני, איראן טוענת שהיא מפתחת תרופות - 'כן, בטח'", אמר ראש-הממשלה ועקץ חלק ממדינות אירופה, "המדינה עומדת בסנקציות, מחביאה את תעשיית הגרעין - למטרות רפואה. גבירותיי ורבותיי - אם זה הולך כמו ברווז, מתנהג כמו ברווז ונשמע כברווז - זה ברווז, ברווז גרעיני וצריך לקרוא לו בשמו".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

4
הייתם מביאים תמונות של פורים מירושלים.
חרדי
3
א לַמְנַצֵּחַ עַל-הַגִּתִּית; לִבְנֵי-קֹרַח מִזְמוֹר. ב מַה-יְּדִידוֹת מִשְׁכְּנוֹתֶיךָ-- יְהוָה צְבָאוֹת. ג נִכְסְפָה וְגַם-כָּלְתָה, נַפְשִׁי-- לְחַצְרוֹת יְהוָה: לִבִּי וּבְשָׂרִי-- יְרַנְּנוּ, אֶל אֵל-חָי. ד גַּם-צִפּוֹר מָצְאָה בַיִת, וּדְרוֹר קֵן לָהּ-- אֲשֶׁר-שָׁתָה אֶפְרֹחֶיה
שלום
2
מפני חטאינו גלינו מארצנו.... וכי נבוכדנצר או טיטוס או היטלר אשמים באסונות שבאו על עם ישראל? לא.אם החרדים יפשפשו במעשיהם, יראו כי ההנהגה החרדית חוזרת בדיוק על חטאי ההנהגה החרדית לפני חורבן הבית הראשון, וזה צריך להפחיד, לא אירן. מיכה ג' ראשיה בשוחד ישפוטו, כהניה במחיר יורו, נביאיה בכסף יקסומו, ועל ה'
ינון
בדרך כלל אלו שרואים תמיד שחורות,יש להם בעיה של חוסר סיפוק עצמי. ברוך השם יש הרבה יהודים טובים ואפילו מצויינים, נתחיל להסתכל על הטוב שבנו ,ןלהאמין ביופי של עם ישראל ,וכך גם הקב"ה יסתכל עלינו וימשיך להשפיע מטובו לעם הבחירה.
אופטימי
תועיל בטובך להושיענו אתה ודאי לא תיטול שוחד וכסף אנא ממך ינון הושיע אותנו ...
יהודה המשתדל
1
שלטון דמוקרטי, לא עושה באמת כדי להרתיע את איראן כי אם כן היה תוקף לפנינו מתקני גרעין ונפט מפחדנים יוצא רק דיבורים שום דבר אחר לא
זבל אוסטין בלינקן

אולי גם יעניין אותך:

עוד בבעולם: