בוועידת וינה 

חזית אירופית לצד ישראל נגד המשטר האיראני וגם ביקורת חריפה על מקרון

מנהיגי מפלגות ימין אירופאיות שהתכנסו באוסטריה קראו לחיזוק התמיכה בישראל, תוך שהם מותחים ביקורת נוקבת על נשיא צרפת, עמנואל מקרון, בגין מדיניותו הפיוסיתב כלפי איראן והיעדר תגובה משמעותית לגל האנטישמיות הגואה במדינה (בעולם)

הפגנה אנטישמית בבלגיה (צילום: shutterstock)

בסוף השבוע האחרון נערכה בווינה ועידת "הפטריוטים האירופים", שבה השתתפו עשרות נציגים ותומכים של מפלגות ימין ברחבי אירופה.

הכנס, שנערך תחת הסיסמה "שלום, חירות וביטחון", יזם היינץ כריסטיאן שטראכה – לשעבר סגן קנצלר אוסטריה. לצדו נאמו דמויות מוכרות ממפלגות ימין לאומיות וקיצוניות באירופה, בהן פיליפ דה ווינטר (מפלגת "העניין הפלמי" בבלגיה), אירמהילד בוסדורף (AfD, גרמניה), תיירי בודה (פורום לדמוקרטיה, הולנד), אנצו אליאס (רשת הפטריוטים, צרפת), לאסלו שיפוש (הונגריה) ויוריס ואן דן אוטלר מהסנאט ההולנדי.

ברכות מצולמות נשלחו גם על ידי חבר הקונגרס האמריקאי לשעבר סטיב קינג וראש מפלגת "מולדתנו" בהונגריה, לאסלו טורוצקאי.

במהלך הכנס תקפו הנואמים את מה שכינו "כישלון האליטות השמאליות" באירופה, שלדבריהם מאפשרות חדירה של גורמים אסלאמיסטיים ליבשת. הם התריעו מפני "אזורים הנשלטים לפי חוקי השריעה", הזכירו הפגנות פרו-פלסטיניות רוויות סמלים אסלאמיים, והביעו חשש מהתגברות הפיגועים ביבשת.

ביקורת חריפה הופנתה לנשיא צרפת עמנואל מקרון, שאותו האשימו בהתעלמות מהמשבר הכלכלי והחברתי בצרפת. לטענתם, מקרון מקדם יוזמה משותפת עם סעודיה להכרה בינלאומית במדינה פלסטינית – מהלך שמתפרש על ידם כהתרפסות מול איראן, תוך פגיעה בביטחונה של ישראל.

עמנואל מקרון (צילום מסך france 2)

במהלך הכנס נמתחה ביקורת חריפה על התנהלות צרפת בסוגיות האזוריות, במיוחד על רקע פסגת ה-G7 האחרונה, שבה נשיא צרפת, עמנואל מקרון, הבהיר את התנגדותה של צרפת להפצת נשק גרעיני לאיראן.

עם זאת, הוא הזהיר מפני סיכון הכאוס במקרה של ניסיון להפלת המשטר בכוח. המשתתפים בכנס טענו כי עמדה זו מגבילה את חופש הפעולה של ישראל וארצות הברית בתגובה להסלמה במזרח התיכון. בעקבות זאת הודיעה ממשלת צרפת, יחד עם סעודיה, על דחיית ועידה שתוכננה לדיון בנושא הפלסטיני, וציינה כי הדיונים יימשכו במסגרת מסלול דיפלומטי.

בהמשך האירוע הוצגו נתונים עדכניים על עליית האנטישמיות בצרפת. לפי דו"ח המועצה היהודית CRIF לשנת 2024, תועדו 1,570 מקרים של אנטישמיות, ביניהם 106 תקיפות אלימות – מספר שיא בעשור האחרון. ראש ממשלת צרפת, גבריאל אטאל, ציין כי ברבעון הראשון של השנה תועדו 366 מקרים, עלייה של כ-300% לעומת התקופה המקבילה אשתקד.

הדוברים קשרו את המציאות העכשווית לשורשים היסטוריים, והזכירו את שהותו של רוחני איראני בכיר, חומייני, בצרפת בשנות ה-70, ממנה הפיץ את מסריו לפני שובו לטהרן בטיסת אייר פראנס. לטענתם, הדבר משקף היסטוריה ארוכה של יחס סלחני כלפי המשטר בטהרן.

ראש ממשלת צרפת גבריאל אטאל (צילום: shutterstock)

בסיום, קראו נציגי הימין האירופי לגיבוש חזית אירופית ברורה לצד ישראל ולהתנגדות נחושה למשטרים אסלאמיסטיים.

סגן יו"ר מפלגת העניין הפלמי, פיליפ דה ווינטר, סיכם: "עלינו לעמוד לצד הדמוקרטיה היחידה במזרח התיכון, כי כל עוד פריז ממשיכה בקו הפיוס הזה, הפער רק יגדל."

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (96%)

לא (4%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

אולי גם יעניין אותך:

עוד בבעולם: