בפרלמנט האירופי

היהודים באזרבייג'ן בעד המיעוט באיראן: "דווקא אנחנו מחוייבים"

בכנס בינלאומי שנערך בפרלמנט האירופאי על התנהלות איראן מול קבוצות מיעוט | רבה של הקהילה הגיאורגית הספרדית באזרבייג'ן אמר: "היהודים נרדפו במשך שנים רבות ואנחנו יודעים הייטב איך זה מרגיש. דווקא אנחנו מחויבים יותר מכולם לעם האזרי שסובל באיראן מדיכוי מתמשך" • כל הפרטים (חדשות)

חנני ברייטקופף | כיכר השבת |
המשלחת בדיון בפרלמנט (משלחת הקהילה היהודית לפרלמנט)

לאחר הכינוס בפרלמנט האירופי, הקהילה היהודית באזרבייג'ן, מביעה סיפוק רב מהדיון המיוחד שנערך בכנס הבינלאומי, שעסק באיראן ובהתנהלותה מול קבוצות מיעוט המתגוררות במדינה ובראשן הקהילה האזרבייג'נית.

"היהודים נרדפו במשך שנים רבות ואנחנו יודעים הייטב איך זה מרגיש", אמר הרב זמיר איסייב, רב הקהילה הגיאורגית ספרדית באזרבייג'ן, "דווקא אנחנו מחויבים יותר מכולם לעם האזרי שסובל באיראן מדיכוי מתמשך".

לדבריו של הרב איסייב: "נעלה את הסוגייה בכל פורום בינלאומי שאנו יכולים. סוגיית דיכוי המיעוט האזרי על ידי איראן – צריך להיות בראש סדר היום בציבורי בעולם", הוסיף.

הכנס הבינלאומי שכאמור התקיים בפרלמנט האירופי, נערך על ידי פעילי ערוץ AZFRONT האזרבייג'ני בטבריז וקבוצת EPP Group  – הגדולה והותיקה בפרלמנט האירופאי נכחו בכנס: שישה חברי הפרלמנט האירופי וחמישה נואמים בכירים, לרבות מטעם ארגוני זכויות אדם ומומחים וחוקרים באיראן שהגיעו מצרפת, בלגיה וישראל.

הדיון נערך בהנחייתה של מנאל מסאלמי, יועצת לעניינים בינלאומיים ומומחית לענייני איראן, אשר פתחה את הדיון ע"י הדגשת הסוגייה של קבוצות מיעוט באיראן והמאבק של האחווזים, כורדים, בלוצ'ים, אזרבייג'נים, וטורקים - למען זכויות שוות במשך מספר עשורים.

כמו כן, הרחיבה מסאלמי על הצורך להעלות את הסוגייה לרמה אירופאית ובינלאומית בפרט כעת - כ-10 חודשים לאחר מותה של מהסא אמיני וההפגנות הלא פוסקות ברחבי העולם לתמיכה בנוער ונשים באיראן.

חבר הפלרמנט האירופי דונאטו היה הנואם הראשי, ובנאומו הדגיש את התפקיד שהאיחוד האירופי משחק במתן תמיכה לדמוקרטיה, שוויון וחופש מגדרי באיראן ובמזה"ת, ואת הצורך בדיאלוג יעיל מול הפרלמנט של האיחוד האירופי והנציבות של האיחוד האירופי, על מנת להבטיח את זכויותיהם של נשים וקבוצות מיעוט באיראן.

במהלך הכינוס הבינלאומי - הוקרן סרטון בו עורכת ערוץ AZFRONT מטבריז משתפת את עדויות לגבי האפליה שאזרים חווים בתחומי השפה והתרבות, העסקה ופעילות כלכלית ואת הלבישה המאולצת של חג'אב.

הסרטון שהוקרן (משלחת הקהילה היהודית לפרלמנט)

לאחר מכן, עלה לבמה המזרחן ד"ר מרדכי קידר, והרחיב על הזוועות של המשטר ביחס לנשים וקבוצות מיעוט, אותם חוו האזרים, הערבים, הכורדים, הבלוצ'ים במשך עשורים. קידר סיפר כיצד נמנעו מהם הזכויות האזרחיות הבסיסיות וכי כיצד הם הוכפפו לאפליה חברתית, תרבותית וכלכלית.

ת'יירי וואלה, נשיא קאפ ליברטה דה קונצ'נס, דן בכינוס במצב החופש הדתי באיראן, ובפרט על האפליה והרדיפה מהן סובלים מיעוטים דתיים. הוא ציין את המקרה של קהילת הבהאים, אשר לאחרונה ציינה 40 שנה ליום הוצאתן להורג של 10 נשים ב-18 יוני 1983, לאחר שסירבו להתכחש לאמונה שלהן. כמו כן, הוא ציין את המקרה הפחות מפורסם של קהילת הדת האחמדית של שלום ואור, אשר סובלת מרדיפה דתית קשה בחסות המדינה.

קלוד מוניקה, עיתונאי וסוכן ביון צרפתי לשעבר, ודירקטור משותף של מרכז הביון והביטחון האסטרטגי האירופי  (ESISC) -   הדגיש כי דיכוי נשים וקבוצות מיעוט - הינם סימן היכר של המשטר האיראני. הוא הדגיש שהמשטר האיראני מוכר בתור משטר טרור שמביא לשימוש את מדיניות בני הערובה. לדבריו, מתבצעות כ-360 הוצאות להורג בכל שנה, לרבות חברי קבוצות מיעוטים. בנוסף למקרים של הריגות מתנגדים לשלטון, מחוץ לאיראן, שהתרחשו על אדמת אירופה.

חבר הפרלמנט האירופי דה מאו, הדגיש בכינוס את החשיבות שמקנה האיחוד האירופי לקבוצות מיעוט והתמיכה שעל הקהילה הבינלאומית לתת לאיראנים, לרבות אוכלוסיות שאינן פרסיות, כמו האזרבייג'נים, כך שיהיו חופשיים ושווים. "על האיחוד האירופי להיות מוכן לעזור לכולם, לא משנה השיוך הדתי או התרבותי שלהם", אמר.

חבר הפרלמנט האירופי אדינולפי התמקד בצורך לעצור את האפליה בתחומי החינוך והתרבות. "לקבוצות מיעוט באיראן צריכה להיות הזכות ללמוד את השפה שלהם ולחגוג את המורשת התרבותית שלהם כאוות נפשם", אמר.

חברת הפרלמנט האירופי ואולו הדגישה את החשיבות של חופש דת וזהות תרבותית, ואת הצורך למגר אלימות נגד קבוצות מיעוט, במיוחד נגד הקהילה האזרבייג'נית באיראן, ולהפגין סולידריות עם נשים ונוער באיראן.

חברת הפרלמנט האירופי גאנסיה, אשר פעלה שנים רבות לסייע למתנגדים לשלטון האיראני, בעיקר נשים וחברי קבוצות מיעוט שנרדפים על ידי המשטר, ציינה כי האיחוד האירופי מחויב להגן על הקבוצות הפגיעות ולעזור לפליטים שבורחים מדיקטטורה ורדיפה.

אנדי ורמאוט, נשיא פוסטורסה, ציין כי "יש לנו תפקיד חשוב. האחריות על ראשינו עבור העם האיראני אשר עבר כה הרבה. הבה נהיה משואה של תקווה וכוח של שינוי חיובי".

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר