ישראל מכחישה 

מערכות סולאריות, מחוללי חמצן ומכשירי רנטגן: זה הציוד שישראל חוסמת לעזה 

ב'רויטרס' מדווחים מפי גורמים פלסטיניים אודות פריטים שישראל חסמה מלהכניס לעזה מחשש שיגיעו למחבלי החמאס | ישראל הכחישה בשיחה ל'רויטרס' את הדיווח | זהו מספר המכשירים והפריטים שנאסרו מלהיכנס לרצועה (בעולם) 

ישראל גראדווהל | כיכר השבת |
מעבר סחורות לרפיח לפני הכיבוש הישראלי (צילום: Abed Rahim Khatib/Flash90)

ישראל ממשיכה גם בימים אלו לבדוק את המשאיות הנכנסות לרצועה, כך עולה מדיווח היום (ראשון) ב'רויטרס'. אלא, שמלבד העובדה שישראל ממשיכה לבדוק את הסחורות, מתברר כי ישנם מספר פריטים ומכשירים תמימים למראה שישראל החליטה לכאורה שלא להכניס לרצועת עזה.

ברשימת הפריטים שישראל חוסמת ניתן למנות: עמודי אוהלים, מטהרי מים וסוגים שונים של ציוד רפואי.

מעיון של 'רויטרס' במסמך של הסהר האדום המצרי, עולה כי ישראל חסמה מתחילת המלחמה 1200 מטהרי מים, 100 בלוני חמצן, מחולל חמצן אחד, 1000 מכשירים ופריטים המופעלים באנרגיה סולארית, 24 גנרטורים וכמה מאות של פריטים שסווגו כ"אספקה רפואית".

רופאים פלסטינים בעזה מתלוננים כי צה"ל מונע גם הכנסה של מכשירי רנטגן לרצועת עזה, אך צה"ל הכחיש את הטענות באופן גורף: "אנחנו לא מסרבים לשום דבר שנמצא מתחת לארבע כותרות: מזון, מים, ציוד רפואי ומקלטים. כל אלה נכנסים כל יום", אמר אלוף-משנה אלעד גורן ממתאם פעולות הממשלה בשטחים ביום שישי.

מתפ"ש מסר כי 11,220 טונות של אספקה ​​רפואית, שכולל גם מכונות רנטגן, מכונות CT ומחוללי חמצן לבתי חולים הוכנסו לעזה, כמו גם מסננים למתקן התפלת מים ומסנני התפלה ניידים, שישראל אישרה את ההכנסה לרצועה, אומרים בצה"ל.

גורם מ"סוכנות סיוע הומניטרי" הפועל ברצועה אמר כי זה דבר ידוע שמכונות רנטגן "גורמות לבעיות", תיאר האיש את המצב מול צה"ל.

גורם ישראלי מעריך שהרצון של צה"ל הוא לקצר ככל הניתן את השהייה של מחבלי חמאס מתחת לאדמה על ידי שיעשה שימוש בציוד ההומניטרי שמוכנס בכל יום לרצועה - כולל כמובן החמצן שמוזרם למנהרות הטרור של חמאס.

פקיד ישראלי אישר כי ישנם פריטים "בעייתיים" כמו דשן שיכול לשמש לבניית חומר נפץ, ברזל לייצור רקטות, ופריטים נוספים שסירב לפרט "כדי שלא לתת רעיונות לחמאס".

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר