בעקבות תמיכה בהחלטת 'האג'

זעם על הצביעות הצרפתית: "זה רק בגלל האנטישמיות שלה"

צרפת הייתה בין המדינות המערביות הראשונות, שהביעו בפומבי תמיכה בהחלטה השערוריתית של בית הדין בהאג, שהחליט להוציא צווים לרה"מ נתניהו, בקהילה היהודית האזרית, לא מתפלאים מהצביעות הצרפתית ותוקפים אותה בחריפות ואף מביאים דוגמאות לצביעות שלה מההתערבות שלה בנעשה באזרבייג'ן (בעולם)

יוסי נכטיגל | כיכר השבת |
נשיא צרפת עמנואל מקרון (שאטרסטוק)

לאחר הבקשה השערוריתית של התובע בבית המשפט הפלילי הבינלאומי, להוציא צווי מעצר כנגד רוה"מ נתניהו ושר הביטחון גלנט, פורסם כי משרד החוץ הצרפתי הביע את תמיכתו בפסיקת בית המשפט הפלילי הבינלאומי.

בהודעת משרד החוץ שפורסמה ב'כיכר השבת', נאמר: "צרפת תומכת בביהמ"ש הפלילי הבינלאומי עצמאותו והמאבק בחסינות מעונש בכל מצב".

ההודעה הנלוזה עוררה זעם רב בכל קצוות הקשת הפוליטית בישראל, אליהם הצטרפו גם נציגי קהילות יהודיות באירופה, שהגיבו כי בעוד ממשלות גרמניה אנגליה, גינו את הניסיון לייצר סימטריה בין ממשלת ישראל לחמאס, ונשיא ארה"ב ג'ו ביידן כינה את הצעד המשפטי נגד בכירים ישראלים "שערורייתי".

לעומת זאת שר החוץ הצרפתי סטפן סז'ורנה בחר בצד המטיף והעוין ואמר "ישראל היא מדינה דמוקרטית שחייבת לכבד את החוק הבינלאומי בניהול המלחמה".

מנהיגי קהילות באירופה ציינו כי נדמה כי צרפת מעדיפה שיקולים אחרים על פני המאבק בג'יהאד העולמי, תוך שהם מדגישים את הסקר שערך פורום אירופה של האוניברסיטה העברית לקראת יום השואה הבינלאומי, בקרב מדגם מייצג של כ-1,000 ישראלים בוגרים, גילה כי מבין מדינות אירופה הישראלים חשים הכי הרבה אנטישמיות מהחברה הצרפתית, וזאת באופן משמעותי ממקבילותיה באירופה, אנגליה (40%) פולין (38%) וגרמניה שקיבלה רק 21%.

שר החוץ הצרפתי סז'ורנה (צילום מסך טוויטר / משרד החוץ הצרפתי)

מנגד - כדי לחדד את הצביעות הצרפתית, גורמים באזרבייג'ן, המדינה המוסלמית שנמצאת לאורך שנים בקשרי ידידות גדולים עם ישראל, מספרים ל'כיכר השבת' על ההתנהלות הצבועה והמוסר כפול שהם חווים מהצרפתים.

לאחרונה הוצתו מחאות אלימות עם הרוגים ופצועים בקלדוניה החדשה שבדרום מערב האוקיינוס השקט, שבשליטת צרפת, במחאה של הילידים "הקאנאק" כנגד חוק צרפתי חדש המשנה את כללי ההצבעה ומחליש את כח והשפעת המקומיים ומרחיק מהם את עצמאותם.

שר הפנים הצרפתי הפנה אצבע מאשימה כלפי אזרבייג'ן והצביע על הופעתם הפתאומית של דגליה במחאות המקומיות, ולדבריו היא מגבה את קבוצות הבדלנים ותומכת במאבק של הקאנאק. יצויין כי באזרבייג'ן, הכחישו כל מעורבות ואמרו בהודעה רשמית של משרד החוץ האזרי, "אנו דוחים לחלוטין את ההאשמות חסרות הבסיס".

יצויין כי המתיחות בין אזרבייג'ן לצרפת שממשיך להעמיק, מגיע לאחר שבסכסוך ההיסטורי בין אזרבייג'ן לארמניה על חבל ארץ "קרבך" שהאזרים הצליחו להחזיר לעצמם, בלטה התערבותה הפומבית של צרפת בסכסוך הקווקזי, שם היא התייצבה לצד ארמניה, בעלת ברית של איראן. ואף סיפקה לה ציוד צבאי והסכמי הגנה, ואינה מסתירה את הטינה שלה כפי שהיא עושה לישראל.

לאחר פרוץ חרבות ברזל: סמל מגן דוד מרוח על מבנה בפריז (צילום: לפי סעיף 27א)

בקהילה באזרבייג'ן אומרים עוד, כי שוב שתי המדינות מוצאות עצמן באותה סירה מול המוסר הכפול של ממשלת צרפת המתיימרת להגן על מיעוטים, אך בפועל מעדיפה שיקולים פוליטיים, המשרתים את האינטרסים שפוגעים הן בישראל, והן בידידתה הקרובה אזרבייג'ן.

"העויינות כלפי ישראל כמדינה ריבונית ומתגוננת, והעויינות כלפי אזרבייג'ן הטולרנטית והחזקה זה היינו הך מצד צרפת", מסר הרב זמיר איסייב מראשי הקהילה באזרבייג'ן.

יהודי חרדי ברחובות מרסיי, צרפת (צילום: shutterstock)
בכתבה זו נעשה שימוש בצילומים אשר בעל הזכויות בהם לא נודע או לא אותר, בהתאם להוראות סעיף 27א לחוק זכות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות שלחו הודעה על כך בצירוף הצילום המקורי לדוא"ל desk@kikar.co.il.

הכתבה הייתה מעניינת?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות