

הנשיא הסורי אבו מוחמד אל-ג'ולאני, חזר לארצו אחרי הפגישה ההיסטורית עם נשיא ארצות הברית ונשא אמש (רביעי) נאום מיוחד לאומה.
בפתח נאומו הבהיר ג'ולאני כמה זה חשוב ואיזה הישג הוא הביא, כשנשיא ארה"ב הודיע על ביטול הסנקציות נגד סוריה; "זו החלטה אמיצה שתפחית מהכאב העצום של העם שלנו ותתרום ללידה המחודשת שלנו כמדינה וכמובן תוסיף ליציבות האיזור".
"אך לא רק את הסרת הסנקציות אני חוגג", הבהיר ג'ולאני בנאומו, "במשטר שנפל עברנו תקופה איומה שבה אנשים נעלמו מבתיהם והיו בבתי סוהר חשוכים ומדכאים - זעקות הסבל שלהם נשמעו למרחוק, כעת חזרה האחווה האמיתית ותמיכתכם בהנהגה גורמת לדעת קהל עולמית חיובית עלינו בעולם".
"זו הסיבה", הבהיר ג'ולאני בנאומו לעמו, "שהנשיא טראמפ הסיר את הסנקציות, הוא ראה שאנחנו רוצים לבנות את סוריה כמדינה של קידמה ושגשוג ואנחנו מזמינים את כל המשקיעים לבוא ולהשקיע אצלנו".
ג'ולאני - הטרוריסט לשעבר והדיפלומט בהווה הפתיע ואמר: "סוריה תהיה והיא אף מתחייב לכך - מדינה של שלום ושיתוף פעולה והיא תחבר כל יד שתפנה לעברה לשלום, סוריה כבר לא תהיה עוד מקום שבו מתחילים מלחמות בשל מאבקי כוח או בגלל שאיפות זרות, לא נחלק את סוריה ולא נפצל את העם הסורי, סוריה שייכת לכלל הסורים".
כזכור וכפי שדווח, נשיא סוריה החדש, אחמד א-שרע, מנסה להראות פנים יפות למערב כדי להתקבל לקהילה הבינלאומית, אך פוזל גם לכיוונה של ישראל, ומפזר סימנים כי פניו לשלום עם ישראל.
חבר הקונגרס האמריקני מרלין סטאצמן שנפגש לאחרונה בדמשק עם נשיא סוריה אחמד א-שרע (אל-ג'ולאני), סיפר בראיון לעיתונאי עמיחי שטיין ב-i24NEWS, את מסר השלום של השליט, וקריאתו לנורמליזציה, "בתנאים הנכונים".
מרלין סיפר על התרשמותו מהשיחה עם השליט: "הוא היה רגוע ומתחשב, אפשר לראות שהוא עובד מאד קשה מאז שלקח את השלטון מבשאר אסד". עוד סיפר חבר הקונגרס, שביקר בסוריה לראשונה, יחד עם חבר הקונגרס קורי מילס, שנשיא סוריה אמר שהוא רוצה להצטרף להסכמי אברהם. עם זאת, יש לו מספר דרישות עבור כך.
ראשית, הוא דורש שישראל תפסיק לתקוף בשטח סוריה, בנוסף דורש הנשיא הסורי שסוריה תישאר מאוחדת. דרישה שלישית, שהיא אולי בעייתית לישראל - היא הסדר על נוכחות הכוחות הישראליים בשטח סוריה, בחרמון הסורי ובאזורים נוספים כמו אזורי החיץ.
מארצות הברית דרש אל-ג'ולאני שתסיר את הסנקציות על המדינה - כפי שאכן קרה. אך גם לארה"ב יש תנאים: "נרצה שזכויות האדם ושנשים יכובדו באופן מלא. שנית, נרצה שהם יהיו ביחסים טובים עם ישראל ועם מדינות נוספות במזרח התיכון, וכמובן גם איתנו", הדגיש סטאצמן.
0 תגובות