

למרות האיומים ולמרות התקוות של אירופה, השיחה בת השעתיים אתמול בין הנשיא טראמפ לנשיא פוטין לא הניבה את התוצאות הרצויות.
אחרי האיומים שהשמיע טראמפ נגד רוסיה במידה ולא תסכים להפסקת אש, גברה התקווה באירופה - בדגש על צרפת, פולין וגרמניה, שהפעם הנשיא האמריקני יעמוד מאחורי המילה שלו וישיג הפסקת אש של שלושים יום לפחות, עוד בטרם יחלו שיחות המשא ומתן.
המנהיגים באירופה קיוו שטראמפ יצליח להפעיל על הנשיא פוטין מספיק לחץ בכדי שהאחרון יסכים להפוגה בקרבות - או שטראמפ יצטרף לקואליציית המדינות ה"מוכנות", בהטלת סנקציות חדשות על רוסיה.
במקום זאת, שיגר אמש הבית הלבן הודעה ארוכה בה אמר הנשיא שרוסיה הסכימה להמשיך בשיחות ישירות עם אוקראינה.
"זה עתה סיימתי את שיחתי בת השעתיים עם נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין", כתב הנשיא טראמפ. והוסיף כי הוא "מאמין שהיא הייתה טובה מאוד".
"רוסיה ואוקראינה יפתחו מיד במשא ומתן לקראת הפסקת אש, וחשוב מכך, סיום המלחמה".
באמירה שניתן לפרש במספר אופנים, הוסיף טראמפ כי "התנאים לכך יידונו בין שני הצדדים, כפי שיכול להיות רק משום שהם יודעים פרטים של משא ומתן שאף אחד אחר לא היה מודע להם. הטון ורוח השיחה היו מצוינים."
הנשיא האמריקני אמר כי "המשא ומתן בין רוסיה לאוקראינה יתחיל באופן מיידי. הודעתי זאת לנשיא זלנסקי, לאורסולה פון דר ליין, נשיאת הנציבות האירופית, לנשיא עמנואל מקרון, לראש ממשלת איטליה ג'ורג'יה מלוני, לקנצלר גרמניה פרידריך מרץ ולנשיא פינלנד אלכסנדר סטוב".
נשיא אוקראינה ולדימיר זלנסקי הביע ביקורת ואכזבה על תוצאות השיחה, ואמר כי הוא ביקש מטראמפ שארה"ב לא "תקבל החלטות מאחורי גבה של אוקראינה".
עם זאת, הנשיא האוקראיני הביע נכונות להתקדם לשיחות משא ומתן מול רוסיה, למרות שאמר שהוא מאמין כי מדובר ב"משיכת זמן".
עמדתה העקבית של אוקראינה הייתה ונותרה כי אין לפתוח במשא ומתן ללא הפסקת אש מוקדמת, וכך גם עמדתן של מדינות אירופה. עם זאת, זלנסקי הביע נכונות להיפגש בעצמו עם פוטין, דבר שהאחרון סירב לו בשבוע שעבר.
0 תגובות