
שני שליש מעורכי הדין של משרד המשפטים האמריקני עזבו את תפקידם, שנועד להגן על מדיניות הממשל, כך דווח היום (שני) ב'רויטרס'.
בניגוד למתרחש בישראל ביחס שבין הממשל לפרקליטות, בארה"ב, עורכי הדין שאמורים לייצג את הממשל מודעים לכך שאם הם אינם מסכימים עם מדיניות הממשלה - אזי עליהם לעזוב את תפקידם.
מתוך 110 עורכי דין שתפקידם הוא לייצג את הממשל בעתירות הרבות שמוגשות נגדו חדשים לבקרים, 69 כבר הודיעו על התפטרות.
הדיווח שפורסם כאמור בסוכנות הידיעות 'רויטרס', מבוסס על נתונים רשמיים של משרד המשפטים ונבירה בפרופילי לינקדאין של אותם משפטנים.
עורכי דין ששוחחו עם המערכת אמרו כי עמיתיהם הפכו למדוכאים ומותשים מעומס העבודה שהתרחש ברגע שהנשיא טראמפ נכנס לתפקידו וחתם על צו אחר צו.
בין הצו המורה על הפסקת המימון להרווארד להפסקת האזרחות מלידה באופן אוטומטי, סוללת עורכי הדין של משרד המשפטים אינם עומדים בעומס ובמדיניות שאינה נוחה לדעתם.
חלק מאותם עורכי דין המזוהים ככל הנראה עם הדמוקרטים, אומרים כי הם אינם מסוגלים להגן על מדיניותו של טראמפ.
"רבים מהאנשים האלה הגיעו לעבוד בתוכניות הפדרליות כדי להגן על היבטים של המערכת החוקתית שלנו", אמר עורך דין שעזב את היחידה במהלך כהונתו השנייה של טראמפ. "איך הם יוכלו להשתתף בפרויקט של פירוקה?"
לפי הדיווח, הם האשימו את טראמפ בשימוש מופרז בכוח של הזכויות שניתנו לנשיא בחוקה, כולל החלטות שלדעתם אינן חוקיות או חוקתיות ולא ניתן להגן עליהן בבית המשפט.
הבית הלבן מיהר להגיב לדיווח: "לכל בירוקרט קריירה חסוד שמביע זעם מזויף על מדיניות הנשיא בעודו יושב בחיבוק ידיים במהלך התקפות הממשל הקודם, אין עילה לעמוד עליה", אמר דובר הבית הלבן.
חלק מאותם עורכי דין אמרו כי הם חוששים שיופעל עליהם לחץ להציג עובדות או נתונים שגויים לבתי המשפט כדי לתמוך בעמדות הבלתי ניתנות להגנה של הממשל, לטענתם.
"המשרד ניצח רבות מהתביעות הללו עד לבית המשפט העליון וימשיך להגן על סדר היום של הנשיא לשמור על בטיחות האמריקאים", אמר דובר הבית הלבן בתגובה.
רק בחודש מרץ האחרון דיווחנו על פיטוריו של עורך הדין ארז ראובני על ידי משרד המשפטים האמריקני, לאחר שלא הצליח להגן על הממשל.
בהזדמנויות רבות במהלך הדיון שעסק בגירושו של מהגר לא חוקי שהוחזר מאז לארה"ב, לא הצליח ראובני להגן על עמדת התביעה בבית המשפט והביך את משרד המשפטים של טראמפ. בעקבות כך הורתה השופטת כאמור על החזרת המהגר.
במקום להגן על עמדת התביעה, אמר ראובני לשופטת כי "העובדות מתקבלות, לא היה צריך לסלק את התובע אברגו גרסיה".
השופטת שאלה את ראובני אם היה צו מעצר לסילוקו של המהגר או עילה חוקית, ראובני אמר שהוא "לא מוצא שום דבר במסמכים".
כאשר נשאל מדוע המדינה לא מחזירה את המהגר, אמר התובע: "שאלתי את אותה שאלה לממשלה, לא קיבלתי תשובה".
בעקבות כך, הורתה כאמור פאם בונדי, התובעת הכללית של ארה"ב על פיטוריו של ראובני ממשרד המשפטים.
"בהוראתי, כל פרקליט של משרד המשפטים נדרש לתמוך בקנאות בשם ממשלת ארה"ב. כל עורך דין שלא יעמוד בהוראה זו יתמודד עם השלכות", אמרה בונדי.
גירושו של המהגר קילמר אברגו בוצע במסגרת שלוש טיסות גירוש של כנופיות מוונצואלה לאל סלבדור, ככל הנראה בטעות.
בסביבתו של טראמפ אומרים: עורך דין שאינו מסוגל להגן על מדיניות הממשל משום שהוא בעל דעות שמאלניות - מוזמן לעזוב.
0 תגובות