תיעוד: המנוע הימני בוער

שתי טעויות - תוך שניות בודדות: זהו הגורם להתרסקות המטוס בקוריאה

חקירת התרסקות מטוס ג'ג'ו אייר בדרום קוריאה בדצמבר האחרון מתקדמת | החוקרים מגיעים יותר ויותר למסקנה שהאסון יכול היה להימנע, אילו היו הטייסים מקבלים את ההחלטות הנכונות, רגעים לפני ההתרסקות (חדשות) 

חקירת התרסקות המטוס בדרום קוריאה בחודש דצמבר האחרון עדיין נמשכת, אולם כבר כעת נראה כי ישנה התקדמות משמעותית בחקירה, שעשויה לשפוך אור על הגורמים העיקריים למותם של מאות בני אדם באסון הגדול ביותר בתולדות המדינה.

כפי שכבר דווח בשבוע שעבר, מסקנת הביניים של החקירה מעלה כבר בשלב זה כי הטייסים כיבו את המנוע הלא נכון לאחר פגיעת ציפורים.

לפי דו"ח הביניים, הטייסים זיהו את פגיעת הציפורים במטוס, שגרמה לעשן ואש לעלות מן המנוע הימני.

למרות ששני המנועים נפגעו במידה מסוימת, המנוע הימני נפגע באופן קשה יותר מאשר זה השמאלי. במקום לכבות את המנוע הימני, כיבו הטייסים מסיבה שאינה ברורה דווקא את זה השמאלי.

לאחר מכן, החליטו שני הטייסים לבצע נחיתת חירום - נחיתת גחון מבלי שגלגלי המטוס נשלפו, לא ברור מאיזו סיבה.

אלא שהיום מתברר שגם ההחלטה להנחית את המטוס הייתה ככל הנראה בטעות יסודה. החוקרים הגיעו למסקנה שאפילו המנוע הימני - זה שבער ונפגע קשות, עדיין היה מסוגל לתת דחף למטוס להמשך הטיסה. ייתכן שאם הטיסה הייתה נמשכת יותר זמן, האסון היה נמנע.

לא ברור מהדיווח איך הארכת זמן הטיסה הייתה מונעת את האסון. ייתכן, אומרים פרשנים, שניסיון נוסף לפתוח את הגלגלים היה מצליח, אם הטייסים היו יודעים שיש להם יותר זמן לבצע את המהלך.

גם ריקון דלק המטוס באוויר, תהליך שמתבצע בדרך כלל לפני נחיתת חירום, יכול היה למנוע את האסון הגדול בתולדות המדינה.

משפחות הנספים הביעו ביקורת על המסקנות, ואמרו כי הגורם העיקרי להתרסקות המטוס הוא סוללת הבטון שהוצבה בקצה מסלול הנחיתה. אילו הסוללה הייתה ממוקמת לצידי המסלול או במרחק ממנו, נחיתת החירום הייתה מסתיימת ללא פגע, כך לטענתם.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (89%)

לא (11%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

אולי גם יעניין אותך:

עוד בבעולם: