דלג לתוכן הראשי
ראש בראש

קרב רובוטים אכזרי: רחפן רוסי ננעל על רובוט אוקראיני - מי שרד?

הוא הגיע מהאוויר, המטרה נעה על הקרקע, ושני הכלים נכנסו לעימות בלתי צפוי | תיעוד דרמטי מהחזית האוקראינית מציג מרדף משדה הקרב העתידני (חדשות בעולם)

תיעוד יוצא דופן מהמלחמה באוקראינה מציג רגע דרמטי שבו רכב קרקעי בלתי מאויש (UGV) אוקראיני מצליח להתחמק מרחפן FPV רוסי ולשרוד את ניסיון התקיפה.

הרכב הרובוטי הופעל על ידי מפעיל מצוות "Asgard" של חטיבה ממוכנת 66, ונשלח למשימת אספקה לכוח אוקראיני שהמתין בשטח.

בסרטון נראה הרכב הרובוטי מתקדם בשטח, כאשר במקביל רחפן FPV רוסי מתקרב אליו במהירות. במקום להמשיך במסלולו, המפעיל מזהה את האיום המתקרב ומבצע ברגע האחרון פנייה חדה שמאלה.

התמרון מתבצע בשניות הקריטיות של המרדף, כאשר הרחפן כבר נמצא בקרבת הרכב. ה־UGV מצליח לשנות כיוון, והרחפן אינו מצליח להשלים את הפגיעה. לאחר ההתחמקות, הרכב ממשיך בדרכו ומשלים את משימת האספקה לכוח הממתין.

רחפן מול רכב רובוטי
רחפן מול רכב רובוטי (צילום: צבא אוקריאנה)

אחד הפרטים המעניינים בתיעוד הוא היכולת של המפעיל לקבל תמונה לאחור ולזהות את הרחפן המתקרב. בדיון שהתפתח סביב הסרטון הועלתה האפשרות שהמפעיל נעזר במצלמה הפונה לאחור, בעוד מפעיל רחפן או גורם נוסף מסייע בזיהוי האיום.

בימים האחרונים אנו עדים לכך שאוקראינה משתמשת בבלונים כדי להטיס רחפני תקיפה עמוק לשטח רוסיה. השיטה מאפשרת לעקוף מערכות הגנה ולחסוך בסוללת הרחפן, שמשתחרר מהבלון וצולל לעבר המטרה. בתגובה, רוסיה מפעילה כעת צוותים ייעודיים לצייד בלונים – במטרה להשמידם עוד לפני שגור החימוש מופעל.

רוסיה מיירטת רחפנים אוקראינים שקשורים לבלונים
רוסיה מיירטת רחפנים אוקראינים שקשורים לבלונים (צילום: רשתות חברתיות)

השימוש ב־UGV למשימות אספקה הפך לאחד המאפיינים הבולטים של שדה הקרב באוקראינה. במקום לשלוח חיילים אל אזורים החשופים לתקיפות רחפנים, ניתן להשתמש בכלים בלתי מאוישים כדי להעביר ציוד ואספקה אל הכוחות הקדמיים.

אלא שהתיעוד הזה ממחיש גם את האתגר החדש: גם כלי רכב בלתי מאוישים אינם חסינים מפני רחפני FPV, והמפעילים נדרשים להגיב בתוך שברירי שנייה כאשר רחפן אויב מזהה אותם.

בכתבה זו נעשה שימוש בצילומים אשר בעל הזכויות בהם לא נודע או לא אותר, בהתאם להוראות סעיף 27א לחוק זכות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות שלחו הודעה על כך בצירוף הצילום המקורי לדוא"ל desk@kikar.co.il.

6 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

3
מראים לנו רק סרטונים אוקראיניים, אני בטוח שלצבא הרוסי יש המוני סרטונים מוצלחים מהצד שלהם אבל כמובן שהתקשורת המערבית לא תביא אותם. הרוסים לא פראיירים, אם הם הטיסו אנשים לחלל לפני האמריקאים הם גם יודעים לייצר כלי נשק משוכללים.
מישהו
אומנם הטיסו אנשים אבל לא נחתו בירח ! ובגדול בלי לזלזל ברוסיה אבל אמרקיה הוכיחה שבאופן רחב יחסית (חוץ מדברים מסוימים ) הם עוקפים אותם טכלונגית (אומנם זה לא אומר שהכרח ינצחו ועל כך יעידו ויאטנם אפגנסטין וקרואיה
אלמוני
אולי מישה.... רוסי שאוהב פוטין
אלי
2
חזק
נועם
1
רוסיה אף פעם בהיסטוריה לא נצחה עם במלחמות עם טכנולוגיה מתקדמת פשוט הם נצחו עם כוח אדם זמין ובכמויות וגם זה אחרי תקופות ארוכות
כככ
אבל נצחו בסוף מה זה משנה איך...
נו נו

תוכן שאסור לפספס:

אולי גם יעניין אותך:

עוד בבעולם: