תינוקות שנשבו

הגר"מ צדקה: כך נתמודד עם הרדיפה נגד עולם התורה

בשיחה נוקבת שנשא ראש הישיבה הגאון רבי משה צדקה בסיום ישיבת בין הזמנים, יצא בביקורת חריפה נגד המתנגדים לעולם התורה "אין לנו אלא התורה הקדושה", הדגיש, הנשק האמיתי שלנו זה התורה | צפו בדברים (עולם הישיבות)

הגאון רבי משה צדקה בדבריו בישיבת בין הזמנים

ימי בין הזמנים, ימים של אתנחתא קלה משגרת לימוד התורה, הגיעו לסיומם, ורבבות בני הישיבות חוזרים בימים אלו לספסל הלימודים. בתוך כך, השבוע, מאות גדשו את ישיבת בין הזמנים המרכזית בשכונת 'שמואל הנביא' בירושלים, כדי לשמוע שיחת חיזוק נוקבת מפי ראש הישיבה, הגאון רבי משה צדקה, שמעונו סמוך למקום.

ראש הישיבה הרחיב בדברים שיצאו מן הלב ונכנסו אל הלבבות, חיזק את המאות והאלפים שבאו לקבל את דבריו. הוא התייחס לקשיי התקופה, ולניסיונות הגדולים המאיימים על עולם התורה, הן מבית והן מחוץ. "הניסיונות גדלים מיום ליום", אמר, "אך יגיעת התורה, גם בימים אלו, היא הנשק והכוח שלנו".

שיאו של המעמד היה כאשר ראש הישיבה התייחס באופן ישיר לגורמים הרודפים את עולם התורה, ואמר: "הם אומרים 'כולם לצבא'?" שאל ראש הישיבה בזעקת אמת, "אלו אנשים טיפשים שבטיפשים, שלא למדו תורה!". הוא המשיך והבהיר, "הם צריכים לחוקק חוק שכולם הולכים לישיבות! זה מה שעושים בני הישיבות! אבל הטיפשים האלה מסכנים, איפה למדו? תינוקות שנשבו!".

ראש הישיבה הבהיר כי מהות קיומו של עם ישראל טמונה אך ורק בתורה הקדושה, וכי אין שום דבר שיכול להחליף את עמל התורה. "מה זה עם ישראל? אין לנו אלא התורה הקדושה!", הכריז.

הדברים, שנאמרו בתקיפות ובבהירות, הדהדו ברחבי היכל הישיבה וסחפו את מאות התלמידים. דבריו של ראש הישיבה לא רק חיזקו את הבחורים על יגיעתם, אלא גם נתנו להם רוח של גבורה ושל עוצמה, להמשיך להחזיק ביתד התורה בכל מחיר.

ראש הישיבה הוסיף והדגיש כי התשובה האמיתית לקשיי הדור טמונה בהתחזקות בלימוד התורה. הוא ציטט את דברי חז"ל, "מה יעשה אדם וינצל מחבלו של משיח? יעסוק בתורה!", והבהיר כי "עסק התורה זה מה שיציל אותנו".

דבריו הנלהבים של ראש הישיבה סיפקו למשתתפים חיזוק משמעותי לקראת שובם אל הישיבות, והזכירו לכולם כי על אף הקשיים, התורה תישאר לנצח המגן והכוח האמיתי של עם ישראל.

הגאון רבי משה צדקה בדבריו בישיבת בין הזמנים
הגאון רבי משה צדקה בדבריו בישיבת בין הזמנים
הגאון רבי משה צדקה בדבריו בישיבת בין הזמנים
הגאון רבי משה צדקה בדבריו בישיבת בין הזמנים
הגאון רבי משה צדקה בדבריו בישיבת בין הזמנים
הגאון רבי משה צדקה בדבריו בישיבת בין הזמנים
הגאון רבי משה צדקה בדבריו בישיבת בין הזמנים
הגאון רבי משה צדקה בדבריו בישיבת בין הזמנים

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (87%)

לא (13%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

9
זהירות חשש למינות "כל האומר אין לו אלא תורה אפילו תורה אין לו" י(במות קט ע"ב)
דניאל
אתה הלא גאון הדור קודם תלמד לקרוא כתבה אחר כך תטיף מוסר חתיכת הדיוט
יצחק
יטיפש חצוף ועז פנים אוי לעיניים שכך ראו את דברי הבלע והשנאה שיוצאים מלבך הטמא והמשוקץ על פאר הדור איש האמת אשר רוח ה' מדברת מגרונו
חכם
תלמד רש"י שם ואז תדבר, חכם גדול אתה...
אליהו
אצלך אין חשש אלא ודאי שאתה כופר ואפיקורס!!
המשגיח
8
חילול השם!!!!!!
איתמר
חילול ה' זה להתחנף לחילונים ולהסכים לחוק גיוס הזוי כמו שאתם רוצים. מה שהרב צדקה אמר זה הקידוש ה הכי גדול שיכול להיות
יוסי
לצערי רואים בגלל האי גיוס איך יש יותר שנאה לתורה ולדת, קידוש ה יש רק למנותקים מעמם
שי
7
הוא תלמיד חכם גדול מאוד אך השפעת הגלות הארוכה ניכרת בדבריו.
תלמיד חכם
חצוף!!!
מציאותי
6
כל האומר אין לי אלא תורה- גם תורה אין לו- יבמות ק"ט
חחח
5
נבחר לי ברמן
רב שמואל
4
אשרינו שזכינו לכאלו גדולי הדור ולא לרבנים חנפנים לתקשורת האומללה
יהודי
3
כמדומני שפירוש הדבר 'אין לי אלא תורה' ע''פ רשי שלומד ואינו מקיים ואינני חושב שיש סתירה בדברי הרב אז קצת בקיאות לפני שקופצים כמו טיפשים עם סיסמאות
אשואל
2
מרן זצוק"ל אמר עליו בהלווית אביו הגדול חכם יהודה צדקה יפה כח הבן מכח האב אשרינו שזכינו להיות בדורו.
ישי
חזק וברוך
משה
1
חוצפן מי שכתב כך
אמיר

אולי גם יעניין אותך:

עוד בעולם הישיבות: