
רכיבים
- 400 גרם בשר טחון
 - 1/2 1 כוסות קוביות לחם שנשאר מאתמול
 - 1 כוס מים
 - 1 ביצה גדולה
 - 4 שיני שום
 - 3 כפות כוסברה קצוצה
 - 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
 - 3 כפות בצל ירוק קצוץ דק
 - 1 כפית ג'ינג'ר טחון
 - 1 כפית כורכום
 - 2 כפיות פפריקה מתוקה
 - 1/4 כפית פפריקה חריפה
 - 1/2 כפית כמון
 - קמצוץ אגוז מוסקט
 - 1/4 כפית ציפורן טחון
 - 1/4 כפית פלפל שחור
 - 1 כפית מלח
 - 1/2 כוס קמח לבן
 - שמן לטיגון
 - לרוטב:
 - 2 כפות רסק עגבניות
 - 1/2 1 בצל לבן גדול
 - 3 שיני שום
 - קמצוץ חוטי זעפרן
 - 1/4 כפית קינמון
 - מלח ופלפל שחור
 - 2 כפות שמן זית
 - 3 כוסות ציר מרק עוף / מרק ירקות / מים
 
אופן הכנת קציצות בתיבול עשיר ורוטב עגבניות:
רגע לפני: המתאבן שמזמן נחשב לארוחה מלאה, עכשיו בגרסה הצפון-אפריקאית: מתכון לקציצות בשר בתיבול עשיר ורוטב עגבניות עסיסי. הקציצות מכילות מגוון תבלינים, ניתן להוסיף/להפחית לפי הטעם.
הכנת הקציצות:
• משרים את קוביות הלחם במים בקערה קטנה, למשך 5 דקות. מוציאים וסוחטים היטב.
• מערבבים בקערה גדולה את הבשר הטחון, הלחם והביצה. כותשים את השום ומוסיפים לתערובת, מתבלים באגוז מוסקט, כורכום, כמון, פפריקה מתוקה וחריפה, ציפורן, מלח ופלפל שחור. לשים בידיים.
• מוסיפים את הפטרוזיליה, הכוסברה והבצל הירוק ומערבבים היטב.
• יוצרים כדורים קטנים מהתערובת ומקמחים קלות כל כדור.
• מחממים במחבת שמן בגובה חצי ס"מ ומטגנים את כדורי הבשר על אש בינונית-גבוהה במשך 2 דקות, עד להשחמה. מוציאים לנייר סופג.
הכנת הרוטב:
• קוצצים את הבצלים וכותשים את השום.
• מחממים 2 כפות שמן זית בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד לריכוך במשך 5 דקות על אש בינונית.
• מוסיפים את השום, רסק העגבניות, הקינמון והזעפרן ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ונותנים לרוטב להתבשל במשך 2 דקות.
• מוסיפים את ציר המרק או המים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 5 דקות.
רגע האיחוד:
• מוסיפים את כדורי הבשר לסיר עם הרוטב ומכסים. מבשלים במשך 20 דקות על אש בינונית, עד שהכדורים מתרככים.
• מגישים עם קוסקוס או אורז לבן ומפזרים מעל תערובת עשבי תיבול קצוצים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
0 תגובות