זהירות מהתמכרות

רוצים עונג שבת אמיתי? צלי כתף ברוטב חרדל ודבש

אוהבים להשקיע? בישול ארוך קטן עליכם? מתכון מושלם לצלי כתף עסיסי ונימוח ברוטב חרדל ודבש | המתכון המלא בפנים (מתכון)

לעונג שבת אמיתי (צילום: קובי הר צבי)
סועדים10
זמן הכנה330 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

מצרכים

  • גוש צלי כתף (מספר 5) 2 ק"ג
  • בצל חתוך ל-4 2 יחידות
  • סלרי חתוך גס 1 יחידות
  • גזר חתוך גס 2 יחידות
  • ראש שום (לא קלוף) 2 יחידות
  • טימין 1 צרור
  • סילאן או דבש 10 כף
  • חרדל גרגירים 5 כף
  • מלח ופלפל (לפי הטעם) 1 יחידות
  • מעט שמן 1 יחידות

אופן ההכנה

  1. אופן ההכנה: מכניסים את הבשר לסיר חם עם מעט שמן, ומסובבים עד לקבלת צבע אפור. לאחר מכן מכניסים את הירקות ומטגנים מעט. מוסיפים מים חמים עד לכיסוי הבשר, מלח ופלפל ומבשלים למשך 3 שעות על אש נמוכה
  2. בסיום הבישול: מוציאים את הבשר מהסיר ומכניסים למקרר למשך לילה (ניתן גם לחכות לקירור מלא בלי לחכות לילה)
  3. הכנת הרוטב: מסננים את הציר מהירקות בעזרת מסננת. מכניסים לסיר את הציר יחד עם שיני השום, מוסיפים את החרדל והדבש ומצמצמים את הציר
  4. צליית הבשר: פורסים את הבשר לפרוסות אחידות ומניחים בתבנית. מכסים את הבשר ברוטב וסוגרים עם 2 שכבות של נייר כסף. מכניסים לתנור על 180 למשך שעתיים

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (97%)

לא (3%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

7
את ראש השום מכניסים לסיר שלם בבישול הראשון? ואח"כ כשמבשלים את הציר מפלטים את שיני השום? הבנתי נכון?
ללא שם
6
נראה קל להכנה אנסה לשבת
שירה
5
נשמע מגרה, הולכת לנסות את המתכון הזה לשבת הזאת
מאירה
4
נראה מעולה!
יעלי
3
נשמע טוב
גיילי
2
אחרי 5 שעות (בישול + צלייה ) ישאר לך עיסת בשר קטנה..לדעתי בישול שעה וחצי + צליה עם הרןטב מקסימום שעה 1.בתיאבון
מירי
1
צלי בשר כל עך הרבה שעות בישול ?זה יהפך לבשר מפורק. אנסה בפחות שעות בישול
אילנה

אולי גם יעניין אותך:

עוד בבשר: