במימון המדינה

חילול שבת המוני בעקבות משחק של "נבחרת ישראל"

נבחרת ישראל הממומנת על ידי המדינה, שיחקה הערב כנגד נבחרת "ווילס". שעת פתיחת המשחק נקבעה ל-20:00, קצת פחות מחצי שעה לאחר צאת השבת, מה שגרם לחילול שבת המוני של עשרות אלפי אוהדים, ומאות שוטרים וסדרנים. "פשוט בושה שגוף רשמי של המדינה מזלזל כך בשבת" (חדשות)

המשחק, הערב (פלאש 90)

נבחרת ישראל בכדורגל שיחקה הערב (שבת) מול נבחרת "וויילס" כחלק מקמפיין הנבחרת לקראת "יורו 2016". אלא שהמשחק הנוכחי גרם לחילול שבת המוני בסדר גודל משמעותי במיוחד.

כ-30 אלף אוהדים ומאות שוטרים, סדרנים, אנשי תקשורת והמוכרים בדוכנים באיצטדיון "סמי עופר" בחיפה, נאלצו לחלל את השבת בעקבות המשחק. שעת המשחק נקבעה לשעה 20:00, פחות מחצי שעה לאחר צאת השבת. מה שגרם לאוהדים הרבים להגיע לאיצטדיון הרבה לפני צאת השבת.

בנוסף, כוחות השיטור והסדרנים החלו להיערך לאירוע לפני צאת השבת כמו גם צוותי התקשורת הרבים וכל מי שיש לו נגיעה למשחק. בתחילה נקבעה שעת המשחק לשעה מאוחרת יותר, אך בשלב מסוים הוקדם המשחק ובסופו של דבר הוא החל בשעה 20:00.

אוהדים דתיים של הנבחרת שלא יכלו להגיע לאיצטדיון בשל שעת המשחק החופפת עם צאת השבת טענו כי מדובר בזלזול בהם. יצויין, כי הנבחרת היא גוף רשמי מטעם מדינת ישראל והיא ממומנת על ידי המדינה - בעקיפין גם על ידי כל שומרי השבת בארץ.

"לא ייתכן שאנחנו כאוהדים דתיים לא נוכל לבוא ולראות את הנבחרת", אומר ש' (30) תושב תל אביב ואדם דתי שרצה להגיע למשחק. "אנשי ההתאחדות לכדורגל דורסים ברגל גסה את קדושת השבת ואת האינטרסים של האוהדים הדתיים של הנבחרת".

מ' (45) תושב ירושלים אמר בשיחה עם "כיכר השבת": "זו פשוט בושה שגוף רשמי של המדינה מזלזל בצורה כזאת בקדושת השבת. לא היה קורה שום דבר אם המשחק היה מתחיל בשעה 21:00 או 21:30".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

31
אם חיללו שבת בגלל ל"ג בעומר במירון לא פלא שיחללו על כדורגל מי שאומר שאסור לצפות בכדורגל מה הוא מחפש בדף הספורט ,נייעס??? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
איש
30
המדינה בקשה לקיים את המשחק בשעה 22:00. אופ״א (התאחדות הכדורגל האירופאית, שהיא מנהלת את הלו״ז!!!) לא אישרה לקיים את המשחק בזמן זה והתעקשה לאפשר את המשחק בזמן זה בלבד. ליבי צר על חילולי השבת באמת (אגב אני חובש כיפה ושומר שבת) אך זה לא בדיוק הכתובת להתלונן. פסח כשר ושמח (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי
מעודכן
זאת השעה שאופ''א קבעה, שעה זהה לשאר המשחקים בבית הזה. אבל ההתאחדות אמרה שזה מאוחר מדיי וביקשה להקדים. בגלל זה אולי נמאס לאופ''א מישראל,שאף פעם, בשום מקרה, שום דבר לא מספיק טוב בשבילה
גיא
29
תוכן (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יוני
28
תמיד אנחנו לא שומעים דברים בסגנון הזה,תמיד היה נראה שבעיני הציבור החרדי מי שלא חרדי (כולל דתיים לאומיים) הוא מבחינתם גוי...והנה ב"ה הגענו לשלב שלחרדים כן אכפת ושכל יהודי הוא חשוב, ועם ישראל חי כאן בארץ ישראל הקדושה ולא אוסף של חילונים שבמקרה הם יהודים ביולוגית..בעז"ה השלב הבא הוא הערכת הרבנות הראשית
נעם,הדרום
27
הבושה הכי גדולה זה שהפסדנו
אני
26
בישל לרמזי
גד
25
שלא דחפתם לדחיית ל"ג בעומר ע"י הרבנות הראשית מיום ראשון ליום שני ושאתם לא דוחפים לדחיית המימונא ואחרי זה תביאו תמונות וצילומים מהאירועים שהוכנו תוך כדי שבת/חג רק כי באירועים הללו החרדים משתתפים!
שלום
24
אכלו אותה הפסידו בגדול
AVI
23
אחלה משחק היה
מיכאל
22
חוצפה יסגי (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
נתן

אולי גם יעניין אותך:

עוד בספורט: