פודינג שוקולד ענק וחם שמגישים עם גלידה קרה

קינוח שוקולדי גדול שאופים בתנור ומגישים חם עם סירופ שוקולד נהדר וכדורי גלידה קרה. קדימה, קחו כפית והתחילו בחיסול ממוקד. אמנם הקינוח חלבי, אך ניתן להחליף את החמאה בגרסת פרווה וגם היא מעולה לא פחות (מתכונים, אוכל)

פודינג שוקולד ענק וחם (צילום: shutterstock)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 120 גרם חמאה
  • 100 גרם שוקולד חלב / מריר
  • 1 כוס סוכר
  • 4 ביצים גדולות במיוחד (XL)
  • 2 כוסות קמח, מנופה
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 3/4 כוס אבקת קקאו
  • 1/2 כוס קפה חם (קפה נמס מבושל במים חמים)
  • 1 כפית תמצית וניל

לסירופ:

  • 1 כוס מים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • 30 גרם חמאה

אופן ההכנה:

1. בבן מארי או במיקרוגל, בהפרשים של 30 שניות, ממיסים יחד את השוקולד והחמאה לתערובת חלקה ואז נותנים להם להצטנן מעט.

2. מקציפים יחד את הביצים והסוכר עד לקבלת קצף בהיר ואוורירי. יוצקים פנימה בהדרגה את תערובת השוקולד ואז מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה ואבקת הקקאו ולבסוף יוצקים את הקפה החם ותמצית הווניל. ממשיכים לערבב עד לקבלת בלילה אחידה.

3. יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת קלות ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25-30 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.

4. במקביל, מביאים לרתיחה את כל מרכיבי הסירופ בכלי קטן ואז נותנים לו לבעבע על אש בינונית-גבוהה במשך 5 דקות ומסירים מהאש.

5. יוצקים את הסירופ על הפודינג האפוי ברגע שהוא יוצא מהתנור. נותנים לו להיספג היטב. ניתן לחורר קלות את הפודינג בעזרת קיסם, כדי לאפשר לסירופ לחלחל פנימה. ממתינים 10 דקות ואז מגישים את הפודינג חם לצד כדורי גלידת וניל קרה.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

עוד בקינוחים :

מיוחד לראש השנה!

היכונו ל-3 ימי חג. שוב ושוב סעודות ו-רגע מה עם קינוחים? כבר הכנו גלידה, נמאס מרסק תפוחים ובכלל רוצים משהו קליל אחרי הסעודה- אז הנה- זה הקינוח המושלם שיתאים לכולם מגדול ועד קטן- חג שמח ובתאבון! (אוכל ומתכונים, קינוחים)

||
3

טיפים- במיוחד לקיץ

אתם אוהבים מאד אבטיח ולא יודעים כיצד לבחור את האבטיח המושלם? אתם מצטרפים במבוכה למתופפי האבטיח שמחכים לצליל עלום? כך תבחרו אבטיח מוצלח • שימו לב מה מכיל האבטיח ולמה הוא בריא (אוכל, בריאות). 

||
8
ש

חוויה נהדרת

אין כמו פינוק של קינוח טעים ובריא, אך לרב השילוב הוא בלתי אפשרי. מגשי פירות מעוצבים ויוקרתיים הם דרך מושלמת להפעיל פינוק עצמי וגם להפתיע חברים קרובים או יקרים (אוכל, עיצובי פירות).

כיכר בשיתוף לה לה מגשי פירות ומתנות|מקודם

באנו לשדרג

אל תתנו לעונת ההדרים לחמוק לפני שתכינו את הגרניטה הצהבהבה הזו. אבל קודם, הנה, אנחנו מסבירים: גרניטה היא קינוח איטלקי פירותי שכפי שהבנתם, דומה מאד לברד. שימו לב: היא קלה להכנה בבית, בלי מכשירים ואביזרים מיוחדים ודורשת רק ארבעה מרכיבים. הגישו אותה כמנה אחרונה קלה ומרעננת בארוחת צהריים וכשיבוא הקיץ, החליפו את מיץ התפוזים באבטיח (מתכונים, אוכל)

||
1
ש

סוד ההצלחה

שיטת שש הנקודות תחשוף לך את הסוד להצלחה מהירה כטוען רבני | השיטה מבטיחה לך לימודים ממוקדים ויעילים, שיביאו אותך לתוצאות מרשימות- הפוך את החלום למקצוע תורני רווחי (לימודים)

כיכר בשיתוף מ.ל.מ|מקודם

תוצרת בית

לפינוקים המתוקים הללו, שמקורם בשנות ה-60, יש שני שמות: "חטיפי 7 שכבות" ו"חטיפי קסמים" (או שמא "ריבועי קסם"?). בכל מקרה, אי אפשר להתכחש לעובדה שהם לא רק יפהפיים, אלא גם טעימים בטירוף ומזכירים קצת עוגיות שוקולד צ'יפס. הם מבוססים על ביסקוויטים טחונים שמצופים בחלב מרוכז ממותק דביק, הרבה קוקוס, שוקולד צ'יפס חום ולבן, שבבי פקאן ומלח גס - וכל זה תוך 35 דקות (מתכונים, אוכל)

||
4

באנו לשדרג

כולנו מסכימים שמתוק ומלוח זה טעים, אבל מה לגבי מתוק וחריף? קדימה, אתם יותר ממוזמנים לנסות את המתכון הזה לפופקורן קרמל פיקנטי. הוא חמים ויש לו ציפוי שנצמד לשיניים ויגרום לכם לחזור לעוד חופן, ועוד אחד, ועוד. אל תגידו שלא הזהרנו מראש (מתכונים, אוכל)

|

חנוכה

לא תמצאו דונאטס כל כך טובים בשום מקום. באחריות. יש להם טעם ומרקם מושלמים והם פשוטים להכנה יותר ממה שנדמה לכם. נכון, יצירת הבצק אולי דורשת כמה שלבים ולוקחת קצת זמן, אבל יש דברים ששווים המתנה וזה לגמרי אחד מהם (מתכונים, אוכל)

|

חנוכה

החג שכולנו אוהבים לאהוב יתחיל הערב וזו העת להפעיל את כל התותחים הכבדים לערב לביבות שאף אחד לא ישכח. איך תעשו זאת? כמובן, באמצעות הסופגניות הקטנטנות הללו שממולאות ב - שימו לב - גרגירי תירס טריים טחונים שיחד עם שמנת מתוקה וסוכר יוצרים קרם אוורירי מתקתק שגורם לנו להזיל ריר רק מלחשוב עליו (מתכונים, אוכל)

|

תוצרת בית

הבעיה היחידה בחטיף הזה: הוא טעים מדי. אפילו ממכר, היינו אומרים. חוץ מזה, פשוט להכין אותו וכיף להגיש ולאכול. שימו לב לערבב את האגוזים כל 15 דקות, אחרת הם יתאחדו ולא יקבלו את הטעם הקלוי המשובח שאמור להיות להם (מתכונים, אוכל)

|
ש

מעמד היסטורי בטבריה:

מעמד ישועות היסטורי יתקיים בציון הרה"ק מויטבסק ביום ההילולא, א' אייר, בבית החיים העתיק בטבריה • בסיום התפילה יזכיר מרן בפרטות את שמות התורמים ל'קופת העיר', ולאחר מכן יחתום על 'שטר ויטבסק' להמשכת ישועות בדיבור ובמעשה בפועל ממש (חרדים)

בשיתוף קופת העיר|מקודם

חלבי או פרווה

חוששים להכין את הקינוח הצרפתי הכי שווה בערך? אל דאגה, אוראל בראל כאן עם מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת קרם ברולה - חלבי או פרווה. אקורד סיום מנצח לכל ארוחה (מתכונים, אוכל)

||
5

באנו לשדרג

הקינוח הדרום אמריקאי הזה הוא בעצם כמו פאי תפוחים, רק ללא בצק. ניתן לשלב אותו עם כל דבר: עוגת שוקולד / גבינה, פנקייקים, וופלים, דייסת קוואקר, גלידה ועוד. השתמשו בסוג התפוחים האהוב עליכם, זה לא באמת משנה. ותוכלו להשאיר אותם בקליפתם ולקבל מרקם פריך יותר (מתכונים, אוכל)

|

ליד הקפה

לכדורי שוקולד יש הילה של יום שישי בגן ילדים, אבל אוראל בראל כאן כדי להוכיח בדיוק ההפך ומציג גרסה עשירה ונהדרת לכדורי השוקולד הקלאסיים, כזו שהמבוגרים יעופו עליה (מתכונים, אוכל)

||
2

ליד הקפה

"משהו מתוק" שתמיד בא בטוב ליד הקפה: חיתוכיות פיסטוק ושוקולד לבן ללא צורך באפייה - מערבבים את המלית, יוצקים לתבנית, מעליה יוצקים את הגנאש וזהו. זה מוכן (מתכונים, אוכל)

||
6

ליד הקפה

הכנת ממתקים בבית נראית מרתיעה, אבל לעתים קרובות היא יכולה להפתיע. עם כמה מרכיבים, אתם יכולים ליצור באורח קסם ממתק חלבה, קינוח של קונדיטוריות יוקרתיות הפופולרי בכל העולם. הוא דורש שישה מרכיבים בלבד (וגם טבעוני ונטול גלוטן). אתם לא צריכים להוסיף לו הל - רוב האנשים מוותרים עליו - אבל בעינינו הוא נותן טוויסט מעניין (מתכונים, אוכל)

||
1
ש

בנווה יעקב

נאבקה במחלה הנוראה שנתיים קשות ומייסרות והמשיכה בשגרת חייה למרות הכל | שבוע לפני פטירתה כבר אמרה לאביה: "כבר אין לי כח לדבר, אדבר איתך מהשמים" | האבל כבד, השבר נורא, והמצב הכלכלי מחייב הגשת עזרה (חרדים)

כיכר בשיתוף קופת העיר|מקודם

שעת יצירה

זה גדול, זה מתוק, זה דביק, זה מלכלך - וזה כל מה שילדים אוהבים. אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת תפוח מסוכר על מקל. כיף לילדים, נוסטלגיה להורים (מתכונים, אוכל)

||
6

תרבחו ותסעדו

לא הספקתם להתארגן על חברים מרוקאים? אל דאגה, אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת ערימת מופלטות רכות וטעימות שמגישים עם דבש והמון חמאה למימונה, במוצאי שביעי של פסח (מתכונים למימונה, אוכל)

||
40

מאנצ'ינג

חטיף ממכר שמתקתקים כקינוח מושלם כשהאורחים כבר בדלת, באישון לילה כשהקרייבינג עולה או סתם כשרוצים להתפנק, יו ניים איט: אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת נאצ'וס פריכים ומתוקים מטורטיה שהכי כיף לטבול ברוטב שוקולד (מתכונים, אוכל)

||
7

קינוח חורפי מהיר

מה עושים עם בננות בשלות? פורסים אותן, מצפים בתערובת של סוכר וקינמון, מטגנים אותן להשחמה יפה ויש לכם את הקינוח החורפי המושלם בסיום ארוחה טעימה, נשנוש כיפי כשהאורחים כבר בדלת או תחליף נהדר לעוגה ליד הקפה של הבוקר (מתכונים, אוכל)

||
3

פינוק לסוף השבוע

עם הסרטון הזה אתם עומדים להיות אלופי הכנאפה. באחריות. אוראל בראל עם מדריך וידאו מפורט שלב אחר שלב להכנת כנאפה מושלמת עם מלית גבינות רכה רכה, מעטה קדאיף פריך, סירופ מתוק ותוספת של תותים או פיסטוקים וגלידה, לבחירתכם (מתכונים, אוכל)

||
13
זמני היוםמזג אווירפנו אלינוקריירהמדיניות פרטיות