שבועות

מתכון לעוגת גבינה ובננות שתמשיכו להכין גם אחרי שבועות

יש כל כך הרבה מה לאהוב בעוגת הגבינה והבננות הקלה הזו, אבל החלק הכי טוב? טעמה דומה מאד ללחם בננות. היא מתחילה בבסיס העשוי מפירורי ביסקוויטים, אך הטוויסט מצוי בקרם שמעליו, בדמות בננות שהוקצפו לתוך בלילתו. אז בפעם הבאה שתגלו על השיש בננות שבשלו קצת יותר מדי, זכרו ששייק פירות או לחם בננות הם לא האפשרות היחידה לנצלן. עוגת גבינה ובננות זו היא גם אופציה מעולה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
לא רק לשבועות: עוגת גבינה ובננות (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

לבסיס:

  • 2 כוסות ביסקוויטים, מרוסקים דק
  • 1/2 כוס חמאה, מומסת
  • 1/4 כוס סוכר מגורען

לקרם:

  • 450 גרם גבינת שמנת, מרוככת
  • 3/4 כוס סוכר מגורען
  • 3/4 כוס שמנת חמוצה
  • 4 ביצים גדולות
  • 4 בננות גדולות ובשלות, מרוסקות דק
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • קצפת, פרוסות בננה טריות וקינמון - להגשה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מכינים את הבסיס: בקערה גדולה, משלבים את הביסקוויטים, החמאה והסוכר. מעבירים לתבנית קפיצית בקוטר של כ-25 סנטימטרים - מיישרים ומצמידים בצדדים עד לחצי מגובה התבנית. למניעת נזילות, מניחים את התבנית הקפיצית על תבנית אפייה סטנדרטית.

2. מכינים את המילוי: בקערה גדולה, מקציפים את גבינת השמנת, הסוכר, השמנת החמוצה, הביצים, הבננות ומיץ הלימון, עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים את התערובת לתבנית המוכנה ואופים שעה אחת, או עד שעוגת הגבינה מקבלת גוון חום בהיר.

3. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר. עוטפים בניילון ומצננים לפחות 12 שעות טרם ההגשה.

4. מקשטים כל מנה אישית בקצפת, פרוסות בננה טריות וקינמון.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר