מתכונ(נ)ים לראש השנה

מתכון לעוגת דבש רכה עם ציפוי שקדים

עוגת הדבש הזו היא סופר לחה ועשירה והפלוס הגדול בה: בדיוק כמו יין, היא הולכת ומשתבחת עם הזמן וטוב להכינה מבעוד מועד, כי הטעמים שלה רק משתפרים. אבל אל דאגה, היא מעולה גם ביום האפייה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
פשטות מנצחת: עוגת דבש רכה עם ציפוי שקדים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה80 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 160 גרם קמח לבן, מנופה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית קינמון
  • 1/8 כפית אגוז מוסקט - לא חובה
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר (או סוכר מגורען)
  • 1/2 כוס (180 גרם) דבש
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
  • 1/2 כוס מים
  • 2 ביצים גדולות
  • 1/4 כוס (25 גרם) שקדים פרוסים או אגוזים אחרים, לציפוי

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים תבנית כיכרלחם בגודל של כ-12X22 סנטימטרים.

בקערה בינונית, טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, הקינמון ואגוז המוסקט - אם משתמשים. מניחים בצד.

3. בסיר קטן, על אש נמוכה, מחממים יחד את הסוכר, הדבש, השמן והמים במשך 1-2 דקות, עד לקבלת תערובת חלקה. מעבירים את התערובת לקערה גדולה ומניחים לה להתקרר מספר דקות. טורפים פנימה את הביצים, עד לאיחוד. מוסיפים את תערובת הקמח ומקפלים רק עד לאיחוד. נזהרים לא לערבב יותר מדי.

4. יוצקים את הבלילה לתבנית המוכנה. מפזרים מעל את השקדים / אגוזים. אופים 40-50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. אם החלק העליון משחים מהר מדי בזמן האפייה, מכסים את התבנית בצורה רופפת בנייר אלומיניום. מניחים לעוגה להתקרר במשך 10 דקות ואז מוציאים מהתבנית ומניחים על רשת התנור להתקררות מלאה.

את העוגה מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר והיא תישמר 5 ימים בכלי אטום במקרר.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר