ליד הקפה

מתכון לריבועי קורנפלקס, ביסקוויטים, שוקולד ומרשמלו

מה המשותף בין דיכאונות לאירועים משמחים? נכון מאד, מתוקים. וליתר דיוק, המתכון הזה. הוא אלגנטי ומכובד, אבל קל ליצירה וכנראה שכבר יש לכם את כל מרכיביו במזווה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
נמסנו: ריבועי קורנפלקס, ביסקוויטים, שוקולד ומרשמלו (צילום: shutterstock)
זמן הכנה80 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 6 כפות (85 גרם) חמאה
  • ½5 כוסות (283 גרם) מיני מרשמלו
  • 1/4 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח גס
  • 3 כוסות (90 גרם) קורנפלקס, קצוץ גס
  • 1 כוס (120 גרם) ביסקוויטים, קצוצים גס
  • 1/2 כוס (70 גרם) שוקולד חלב, קצוץ גס

אופן ההכנה:

1. מרפדים את התחתית ואת שני הצדדים של תבנית מרובעת בגודל 20 סנטימטרים. משמנים את הצדדים החשופים של התבנית ואת הנייר.

2. בסיר גדול ממיסים את החמאה על אש בינונית. מחממים, תוך ערבוב, עד שהיא מקבלת צבע עמוק ומריחה כמו אגוזים (השגיחו עליה היטב. אל תתנו לה להישרף!). ברגע שהחמאה משחימה, מוסיפים את המרשמלו ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק. מכבים את האש. מערבבים פנימה את תמצית הווניל והמלח. מוסיפים את הקורנפלקס והביסקוויטים ומערבבים עד לציפוי מלא.

3. מעבירים את התערובת לתבנית המוכנה. מיישרים בעדינות לקבלת שכבה אחידה, אבל לא לוחצים כלפי מטה.

4. מפזרים מעל את השוקולד הקצוץ. מצננים במשך שעה ואז חותכים ל-9 ריבועים לפני ההגשה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר