מתכון לסלט קפרזה עם פסטה ברוטב פסטו

סלט קפרזה הוא למעשה הגרסה האיטלקית המשודרגת לסלט ירקות וגבינה. רק שבמגזין 'קאמיל סטיילס' החליטו לקחת את הסלט לשלב הבא והוסיפו לו גם פסטה ורוטב פסטו. התוצאה? מנה ממכרת ומהירת הכנה שיכולה להתאים כארוחת צהריים או ערב ואפילו לאירוח (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 450 גרם פסטה פנה מקמח מלא
  • שמן זית
  • 4 שיני שום
  • 1 סלסלת עגבניות שרי
  • 3-4 כוסות עלי ארוגולה
  • 1/2 כוס רוטב פסטו - קנוי או ביתי*
  • 220 גרם גבינת מוצרלה חתוכה לקוביות
  • 1/4 כוס צנוברים קלויים
  • מלח ים

אופן ההכנה:

רגע לפני: מקור שמו של סלטה הקפרזה הוא האי קפרי שבחבל קמפניה בדרום איטליה. ואם תשימו לב, תבחינו שהצבעים השולטים בסלט הם ירוק, אדום ולבן - כלומר דגלה של איטליה, כמה מקורי.

*מתכון להכנת רוטב פסטו ביתי

1. מבשלים את הפסטה בסיר גדול מלא מים עם כף נדיבה של מלח, לפי הוראות היצרן שעל האריזה. בתום הבישול, מסננים את הפסטה ומניחים בצד.

2. חוצים לשניים את עגבניות השרי וכותשים את שיני השום. מחממים 2 כפות שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית, ומטגנים את השום במשך 30 שניות. מוסיפים את העגבניות החצויות, מערבבים ומבשלים במשך 2-3 דקות, עד שהעגבניות מתחילות להתרכך.

3. מוסיפים את עלי הארוגולה למחבת, מבשלים במשך 30 שניות, ומוסיפים את הפסטה המבושלת, קוביות המוצרלה ורוטב הפסטו. מערבבים עד שהפסטה מתחממת והפסטו מצפה את תכולת המחבת.

4. מפזרים על הכל צנוברים וקמצוץ מלח, מזלפים מעט שמן זית ומסירים מהאש.

5. מגישים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר