ליד הקפה

מתכון לבריגדיירו: כדורי שוקולד ברזילאיים מ-3 מרכיבים בלבד

הבריגדיירו הוא מעדן מסורתי שמגיע מריו דה ז'נרו - כדור שוקולד שנוצר בשנות ה-40 של המאה ה-20 ונקרא בהמשך על שמו של איש הצבא והפוליטיקאי שרץ לנשיאות, אדוארדו גומס. משמעותה של המילה "בריגדייר" היא איש המפקד על חטיבות בצבא. אישה שתמכה במועמדותו של גומס יצרה את הקינוח הזה ככלי לקידומו וקראה לו "doce de brigadeiro", או "המתוק של בריגדייר". הוא הפסיד בבחירות, אך הפופולריות של הפינוק הלכה וגדלה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
בריגדיירו: כדורי שוקולד ברזילאיים מ-3 מרכיבים בלבד (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 410 מ"ל חלב מרוכז ממותק
  • 2 כפות חמאה + עוד לגלגול
  • 4 כפות אבקת שוקו
  • סוכריות לקישוט בטעם שוקולד (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מוסיפים את החלב המרוכז והחמאה לסיר בינוני, על אש נמוכה.

2. ברגע שהחמאה מתחילה לצוף, מוסיפים את אבקת השוקו.

3. מערבבים בעדינות וברציפות במשך 10 דקות בעזרת כף עץ, עד לקבלת תערובת סמיכה ואחידה. אל תתנו לתערובת להגיע לרתיחה, אבל כמה בועות זה בסדר.

4. מסירים מהאש ברגע שניתן לתחוב את הכף למרכז התערובת ולראות את קרקעית הסיר.

5. נותנים לתערובת להתקרר במשך כחמש דקות. שופכים לכלי שטוח ובטוח לשימוש בחום. מכסים ושומרים במקרר במשך 45 דקות-שעה. זמן הקירור ישתנה בהתאם לעומק המיכל.

6. מוציאים מהמקרר לגלגול. שוטפים את הידיים ומשמנים אותן בחמאה, כך שהכדורים לא ידבקו. נוטלים כף מהתערובת, מניחים בכף היד ומגלגלים לכדור. ממשיכים כך עד לסיום התערובת.

7. שופכים את סוכריות השוקולד לכלי. מגלגלים בתוכן את כדורי השוקולד, עד שהם מצופים באופן שווה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר