לכבוד שבת

מתכון לזעלוק: סלט חצילים ועגבניות מרוקאי

10 דקות הכנה, מרכיבים פשוטים וזמינים ויש לכם את אחת ממנות הדגל הכי פחות מסובכות מהמטבח המרוקאי: מתכון לסלט זעלוק עסיסי. תכינו חלה. המון חלה (מתכונים לשבת)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 חצילים
  • 2 עגבניות, קצוצות
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית כמון
  • קורט אבקת צ'ילי
  • מלח ופלפל שחור
  • שמן זית

אופן הכנת זעלוק:

1. מחממים את התנור במצב גריל, חוצים לאורך את החצילים, מברישים בשמן זית וצולים בתנור עד להזהבה במשך 15 דקות.

2. מחממים 2-3 כפות שמן זית בסיר על אש גבוהה ומטגנים את העגבניות במשך 3-5 דקות. מוסיפים את השום, הכמון והפפריקה ומערבבים.

3. חותכים את החצילים - עם או בלי הקליפה - לקוביות, ומוסיפים לסיר יחד עם הפטרוזיליה. מבשלים במשך 15-20 דקות תוך ערבוב לעתים קרובות עד שהחצילים רכים. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, מערבבים ומסירים מהאש.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר