פאד קפאו תאילנדי
פאד קפאו תאילנדי (צילום: tasty-yummies.com)
  • זמן הכנה10 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • 1 כף שמן קוקוס
  • 2 שאלוט, קצוצים דק
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 2.5 ס"מ ג'ינג'ר, מקולף ומגורר
  • 1-2 פלפלי צ'ילי אדומים, קצוצים דק ללא הזרעים
  • 450 גרם בשר טחון
  • 1/4 כוס +2 כפיות רוטב סויה
  • 1 כפית מיץ ליים
  • שבבי צ'ילי מיובש, לפי הטעם
  • מלח ים, לפי הטעם
  • 1/4 כוס עלי בזיליקום טריים, קצוצים גס

אופן ההכנה:

אאא

1. מחממים את השמן במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את השאלוט למחבת החמה, מערבבים ומטגנים במשך 2-3 דקות. מוסיפים את השום, הג'ינג'ר והצ'ילי ומטגנים עוד דקה.

2. מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים עד להשחמה, במשך 3-5 דקות. תוך כדי, מפוררים היטב את הבשר.

3. בכלי נפרד, מערבבים היטב את רוטב הסויה, הצ'ילי המיובש ומיץ הליים, יוצקים על הבשר ומערבבים היטב. מבשלים במשך 3 דקות נוספות, מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הבזיליקום.

אופן ההגשה: מגישים מיד על אורז, אטריות אורז או נודלס מבושלים, מקשטים עם ספירלות גזר טרי, רצועות מלפפון, בצל ירוק פרוס, פרוסות צ'ילי (אופציונלי) ובזיליקום טרי.

מקור
tasty-yummies