בייסיק. עוגת שוקולד
בייסיק. עוגת שוקולד (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי / פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 4 ביצים
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס סוכר
  • 4 כפות קקאו
  • 250 מ"ל שמנת צמחית / שמנת מתוקה
  • 1 כוס קמח, מנופה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 חפיסת שוקולד מריר

אופן ההכנה:

אאא

1. בקערה, טורפים את הביצים, השמן והסוכר. מוסיפים את הקקאו וטורפים שוב.

2. מוסיפים את הקמח, סוכר הווניל ואבקת האפייה וממשיכים לטרוף.

3. יוצקים מחצית מכמות השמנת הצמחית / המתוקה ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה.

4. יוצקים את הבלילה לתבנית עגולה בקוטר 22-26 ס"מ או לתבנית אינגליש קייק, ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 170-180 מעלות במשך 40-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

5. לקראת סוף האפייה, ממיסים במיקרוגל את חפיסת השוקולד עם המחצית הנותרת של השמנת הצמחית / המתוקה, עד לקבלת רוטב חלק. שופכים מיד על העוגה כשהיא יוצאת מהתנור.