חוקרים ישראלים: וויסקי מפחית את סיכויי התחלואה בסרטן

החומצה האלגית המצויה בוויסקי, עשויה למנוע גידול סרטני, דמנציה וכולסטרול - וגם להאריך חיים, כאשר המשקה החריף נצרך בכמויות מתונות • אנטי-אוקסידנטים בריאים (בריאות)

יוחנן בלייך | כיכר השבת |
אילוסטרציה (צילום: shutterstock)

לפי מחקרים ישראליים חדשים, למשקה הוויסקי ישנן תכונות בריאותיות יקרות-ערך, ביניהן מניעת גידולים סרטניים, זאת בזכות החומצה האלגית המצויה בו.

החומצה האלגית היא אנטי-אוקסידנט המסוגל למנוע את ההינזקות המסוכנת של תאי גוף, כאשר בתאים הללו עלול להתפתח חלילה גידול סרטני. עוד עולה מדברי החוקרים שבמרכז הרפואי בית ישראל, כי כמויות קטנות של וויסקי עשויות להגביר את מערכות ההגנה של הגוף במלחמתן נגד דמנציה.

האנטי-אוקסידנטים שבוויסקי מעולות גם במניעת כולסטרול בדם, מומחים מתייחסים אליו כמשקה מאריך-חיים והוא מתאים לסוכרתיים בזכות רמת הסוכר והפחמימות הנמוכה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר