חלת דבש שתגנוב את ההצגה
חלת דבש שתגנוב את ההצגה (צילום: אבישג שאר ישוב)
אאא

רגע לפני ראש השנה, חן קורן - בלוגרית אוכל שמעבירה סדנאות בישול וסיורי אוכל בשוק מחנה יהודה בירושלים (זה הזמן לעקוב אחריה באינסטגרם - הנה לינק. לא תתחרטו), פרסמה מתכון שהפיל לנו את הלסת.

המתכון שייך לקרן קדוש מקפה קדוש המיתולוגי בירושלים (והנה האינסטגרם - אתם יודעים מה לעשות) וזכה בשנה שעברה בתחרות מאפים ים תיכוניים שהתקיימה בטורקיה. על הצילום המדויק אחראית אבישג שאר ישוב והכלים מחנות הרמוני  בירושלים.

אז למה להסתבך עם קליעה כשאפשר פשוט להצמיד משושי בצק אחד לשני?

מרכיבים:

1 ק"ג קמח לחם, מנופה
40 גרם שמרים טריים
100 גרם סוכר
100 גרם דבש
2 ביצים
4 חלמונים
280 מ"ל מים
120 מ"ל שמן קנולה
20 גרם מלח
למריחה:
1 ביצה
כ-1/4 כוס דבש

אופן ההכנה:

1. מכניסים לקערת המיקסר מים, ביצים, שמן, שמרים, קמח, סוכר ודבש. 

2. בעזרת וו לישה לשים כ-5 דקות עד לאיחוד המצרכים וקבלת בצק רך. 

3.מוסיפים את המלח ולשים כ-3 דקות נוספות.

4. מכסים בניילון נצמד ושולחים להתפחה של לילה במקרר (ההתפחה האיטית תורמת מאד למרקם הרך ולטעם של החלות).

5. בבוקר מחממים תנור ל-180 מעלות, מוציאים את הבצק מהמקרר ועובדים איתו כשהוא קר:
חותכים את הבצק ל-2 חלקים. על משטח מקומח קלות, מרדדים אותו לעובי של 1.5 ס"מ, ונותנים לו 10 שניות להתכווץ מעט ולחזור לעצמו (אפשר להרים מהשולחן ולהחזיר).

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

6. קורצים משושים מהבצק בעזרת קורצן או שבלונה וסכין* (פירוט למטה) ומסדרים אותם צמודים זה לזה על מגש עם נייר אפייה.

7. מברישים את הבצק בביצה טרופה ומכפילים במשך כ-40 דקות להכפלת הנפח.

8. אופים בתנור שחומם מראש במשך כ-30 דקות, עד להשחמה יפה. כשהחלות יוצאות מהתנור, כשהן עוד רותחות, מושחים אותן בדבש ביסודיות - אם הדבש לא נוזלי אפשר להמיס אותו עם 1-2 כפות מים רותחים.

אפשר להכין כמה כוורות ולחבר אותן בשורה ארוכה שיעטרו את כל אורך השולחן או להניח אותן כמו פלטות אחת על השנייה ולהגיר דבש מלמעלה.

*קורצן אפשר לקנות בחנויות אפייה בכל מיני ערכות של עוגות כדורגל. אם לא מצאתם קורצן, הכינו שבלונה בגודל הרצוי מנייר בריסטול ופשוט חתכו את הבצק עם סכין סביב השבלונה.

צילום: אבישג שאר ישוב
צילום: אבישג שאר ישוב