באנו לשדרג

מתכון לאורז שעשוי מכרובית וזה בריא כמו שזה טעים

אנחנו הראשונים שנצהיר כמה אוכל בריא בתחפושת של "טעים" פחות עושה לנו את זה - אבל יש יוצא דופן: האורז הזה - הוא עשוי ממאה אחוזי כרובית בתוספת שום ותערובת עשבי תיבול ובגדול מדובר בפחמימה הכי לא פחמימה שתאכלו אי פעם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
אורז כרובית (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כרובית בינונית (700-900 גרם)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 5 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית מלח גס
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון
  • קמצוץ פפריקה חריפה
  • 1/4 כוס בזיליקום טרי קצוץ, כוסברה, בצל ירוק, פטרוזיליה - כל ירוק שאתם רוצים

אופן ההכנה:

1. מסירים את העלים מתחתית ראש הכרובית, חותכים את הכרובית לחצי ומגררים את ראש הכרובית על החורים הגדולים של הפומפייה עד שתגיעו לגבעול. אמורים להתקבל כ-6 כוסות של כרובית מגוררת (או שתחלקו את הכרובית לפרחים ותטחנו אותם במעבד מזון בשתי נגלות עד שהם הופכים לפירורי אורז, כ-30 שניות לכל נגלה).

2. במחבת גדולה, מחממים את השמן על אש בינונית. מוסיפים את השום ומטגנים תוך ערבוב, עד לקבלת גוון זהוב בהיר, במשך כ-2 דקות. מוסיפים את הכרובית, המלח, הפלפל השחור והפפריקה ומבשלים, תוך ערבוב, עד שפירורי האורז רכים, במשך 6-7 דקות (ניתן להפחית דקה אחת מהבישול אם רוצים את האורז אל דנטה). מערבבים פנימה את עשבי התיבול, מסירים מהאש ומגישים חם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר