לכבוד שבת

מתכון לפשטידת בצל שהולכת עם כל עיקרית

התוספת האולטימטיבית לעיקרית בשולחן השבת כשהתחזית מתחילה להתכוונן על הדבר הזה שקוראים לו בישראל "חורף": מתכון לפשטידת בצל שמכינים בשיטת "לערבב ולתנור" (מתכונים לשבת, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
פשטידת בצל גמישה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 4 בצלים בינוניים, קצוצים (אופציונלי: לטגן קלות את הבצלים)
  • 1/2 כוס שמן ניטרלי (לא שמן זית)
  • 1/2 כוס מים
  • 2 ביצים
  • 1 כוס קמח תופח, מנופה
  • 50 גרם מיונז
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים את כל המרכיבים ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.

2. יוצקים את הבלילה לתבנית בינונית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30-40 דקות, עד שהחלק העליון מקבל גוון זהוב-שחום יפה. מצננים קלות לפני החיתוך וההגשה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר