לכבוד שבת

לכבוד שבת: פשטידת בצל שהולכת עם כל עיקרית

התוספת האולטימטיבית לעיקרית בשולחן השבת כשהתחזית מתחילה להתכוונן על הדבר הזה שקוראים לו בישראל "חורף": מתכון לפשטידת בצל שמכינים בשיטת "לערבב ולתנור" (מתכונים לשבת, אוכל)

פשטידת בצל גמישה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 4 בצלים בינוניים, קצוצים (אופציונלי: לטגן קלות את הבצלים)
  • 1/2 כוס שמן ניטרלי (לא שמן זית)
  • 1/2 כוס מים
  • 2 ביצים
  • 1 כוס קמח תופח, מנופה
  • 50 גרם מיונז
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים את כל המרכיבים ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.

2. יוצקים את הבלילה לתבנית בינונית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30-40 דקות, עד שהחלק העליון מקבל גוון זהוב-שחום יפה. מצננים קלות לפני החיתוך וההגשה.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

3
תודה רבה וישר כח
רחל
2
תודה רבה וישר כח שבת שלום
רחל
1
תודה רבה! מה אפשר לשים במקום המיועד (פרווה)?
קרן

עוד בתוספות: