מה אוכלים היום?

מתכון לריזוטו פסטה - גרסה פשוטה וטובה לקלאסיקה איטלקית

ריזוטו היא מנה איטלקית מסורתית במרקם קרמי סמיך שדורשת השגחה צמודה ושימת לב קפדנית לכל אורך הכנתה, אבל למה לעבוד קשה כשאפשר לקצר תהליכים ולהיעזר באלטרנטיבות מעולות לא פחות? הנה מתכון שמחליף את האורז בפסטה ועדיין מצליח להרגיש כמו ריזוטו אמיתי (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
המנה הזו עשויה מפסטה דיתליני או "פתיתי פסטה" (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 30 גרם חמאה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 בצל מתוק קטן, קצוץ
  • 4 שיני שום שלמות
  • 1 כוס יין לבן יבש
  • 450 גרם פסטה מסוג "דיתליני" / פתיתי פסטה / כל פסטה, חתוכה קטן ככל האפשר
  • 1/2 5 כוסות ציר מרק ירקות / מים + אבקת מרק
  • 3/4 כוס גבינת פרמזן מגורדת
  • 1/2 כוס בזיליקום טרי
  • שבבי פלפל אדום מיובש
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מחממים סיר גדול על אש בינונית ומוסיפים את שמן הזית והחמאה. כשהשמן חם, מטגנים את הבצל ושיני השום בשלמותן, במשך כ-10 דקות, עד שהם רכים ומקבלים גוון קרמלי.

2. יוצקים את היין לסיר בהדרגה איטית ומביאים לבעבוע עדין, עד שהיין מצטמצם בחצי.

3. מוסיפים לסיר את הפסטה ו-2 כוסות ציר מרק. מבשלים תוך ערבוב לעיתים קרובות עד שהמרק נספג ברובו בפסטה. מוסיפים עוד 2 כוסות מרק וחוזרים על אותה פעולה, עד שרוב הפסטה סופגת את המרק. חוזרים על התהליך עם שאר המרק שנותר, עד שהפסטה מבושלת בדרגת אל דנטה ונותר בסיר ככוס אחד של נוזלים.

4. מסירים מהאש, ומערבבים פנימה את הפרמזן, שבבי הפלפל והבזיליקום. טועמים ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם. לפני ההגשה, מוציאים את שיני השום מהריזוטו, מגרדים מעל עוד פרמזן ומגישים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר