לכבוד שבת

מתכון לקלופס - קציץ בשר וקינואה טעים וקל להכנה

קלופס או בשמו העממי יותר, "קציץ בשר" - הוא למעשה קציצה ענקית אפויה והיא יכולה להיות מנה נהדרת, טעימה ועסיסית לשולחן השבת (מתכונים לשבת, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
קלופס - קציץ בשר וקינואה (צילום: shutterstock)
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1/3 כוס קינואה, שטופה
  • 2/3 כוס מים או ציר מרק עוף
  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 1 גזר, מגורד
  • 1 גמבה, קצוצה דק
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 900 גרם-1 ק"ג בשר הודו טחון
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1/4 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 כפית אבקת בצל
  • 2 כפות רוטב ברביקיו
  • 2 ביצים
  • 2 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
לציפוי:
  • 2 כפות סוכר חום
  • 2 כפית רוטב ברביקיו

אופן ההכנה:

1. בסיר קטן על אש גבוהה, מביאים לרתיחה את הקינואה ואת המים או ציר העוף. לאחר הרתיחה, מנמיכים לאש בינונית-קטנה, מכסים ומבשלים במשך 15-20 דקות עד שהקינואה רכה ורוב הנוזלים נספגו. מסירים מהאש ומניחים בצד לצינון.

2. במחבת על אש בינונית, מחממים את שמן הזית, מוסיפים את הבצל, הגזר והגמבה ומטגנים במשך כ-5 דקות, עד שהבצל מתרכך ומשקיף. מוסיפים את השום, מטגנים עוד דקה, מסירים מהאש ומניחים בצד לצינון.

3. בקערה גדולה, מערבבים את בשר ההודו, הקינואה המבושלת, הירקות המבושלים, רסק העגבניות, הפפריקה, אבקת הבצל, אבקת השום, רוטב הברביקיו, הביצים, המלח והפלפל עד לקבלת עיסה אחידה ולחה מאוד.

4. על תבנית מרופדת בנייר אפייה יוצרים מהעיסה כיכר בשר גדולה או מעבירים את העיסה לתבנית אינגליש קייק.

5. בקערה קטנה, מערבבים את הסוכר החום ו-2 כפות רוטב ברביקיו, ומברישים את החלק העליון של קציץ הבשר.

6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-50 דקות, מוציאים מהתנור וממתינים 10 דקות לפני שחותכים לפרוסות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר