לכבוד שבת

מתכון לעוף ברוטב שום ורוזמרין שכולם יאהבו

5 מרכיבים זמינים ולא יקרים ותוצאה של מקצוענים שאף אחד לא יישאר אדיש אליה: עוף שחום ועסיסי עטוף ברוטב ריחני מגרה שמהר מאוד יהפוך למתכון המנצח שלכם, שאתם שומרים בסוד כדי לשמור על כתר מלכי המטבח (מתכונים לשבת, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
עוף ברוטב שום ורוזמרין (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 4 כרעי עוף, מחולקים למשולשים ושוקיים
  • 8-10 שיני שום, כתושות
  • 2 כוסות יין לבן יבש
  • 1 ענף רוזמרין
  • 1/2 כוס שמן

אופן ההכנה:

1. במחבת גדולה או סיר רחב, מחממים את השמן על אש נמוכה. כשהשמן חם, מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים אותם - עדיין על אש נמוכה - במשך 10-12 דקות, עד שהם מקבלים צבע קל.

2. מוסיפים למחבת את השום, מטגנים דקה ואז יוצקים על הכל את היין ומוסיפים את ענף הרוזמרין. מגביהים את האש ומביאים לרתיחה לאידוי האלכוהול.

3. לאחר הרתיחה, מנמיכים לאש בינונית, מכסים את המחבת / הסיר ומבשלים במשך 10 דקות. לקראת סוף הבישול, מגביהים מעט את הלהבה ומסירים את המכסה כדי שהרוטב יצטמצם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר