עוף ברוטב שום ורוזמרין
עוף ברוטב שום ורוזמרין (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה15 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(6 מנות):

  • 4 כרעי עוף, מחולקים למשולשים ושוקיים
  • 8-10 שיני שום, כתושות
  • 2 כוסות יין לבן יבש
  • 1 ענף רוזמרין
  • 1/2 כוס שמן

אופן ההכנה:

אאא

1. במחבת גדולה או סיר רחב, מחממים את השמן על אש נמוכה. כשהשמן חם, מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים אותם - עדיין על אש נמוכה - במשך 10-12 דקות, עד שהם מקבלים צבע קל.

2. מוסיפים למחבת את השום, מטגנים דקה ואז יוצקים על הכל את היין ומוסיפים את ענף הרוזמרין. מגביהים את האש ומביאים לרתיחה לאידוי האלכוהול.

3. לאחר הרתיחה, מנמיכים לאש בינונית, מכסים את המחבת / הסיר ומבשלים במשך 10 דקות. לקראת סוף הבישול, מגביהים מעט את הלהבה ומסירים את המכסה כדי שהרוטב יצטמצם.