לכבוד שבת

מתכון לחזה עוף צלוי במרינדה פיקנטית-מתקתקה לצד סלט אסייתי

במקום לטרוח על 15 סוגי סלטים ו-3 עיקריות שונות, פנקו את המשפחה עם המנה הנהדרת הזו של השפית מורן פינטו: רצועות חזה עוף צלויות במרינדה של שום, דבש וסילאן המוגשות לצד סלט גזר וצנוניות בתיבול אסייתי (מתכונים לשבת, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
חזה עוף צלוי וסלט אסייתי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 10 נתחי חזה עוף לשניצל, פרוסים דק
  • 8 שיני שום, כתושות
  • 3 כפות דבש
  • 2 כפות סילאן
  • 2 ס"מ ג'ינג'ר טרי, מגורד
  • 5 כפות שמן
לסלט:
  • 3 גזרים, קלופים ומגורדים
  • 10 צנוניות קטנות, פרוסות דק דק
  • 1/2 צרור כוסברה, קצוץ דק דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1/2 סלסלת נבטים סינים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 לימון, סחוט היטב
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כף סוכר חום

אופן ההכנה:

1. מניחים בקערה את חזה העוף עם כל מרכיבי המרינדה, ומשרים למשך 30 דקות.

2. מחממים מחבת פסים וצורבים את העופות במשך 2-4 דקות מכל צד, תלוי בעובי, עד להשחמה יפה.

3. מערבבים את כל הירקות לסלט, מערבבים את הרוטב בכלי נפרד עד שהסוכר נמס, יוצקים על הסלט ומערבבים יחד. מגישים לכל סועד מהעופות והסלט במידה נדיבה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר