הרחת יין טובה לבריאות המוח, על פי המדע

חוקרים בדקו נתוני MRI מקבוצה של מלצרי יינות. על פי הממצאים שלהם, סביר להניח כי חבריה נטו פחות לפתח מחלות כמו אלצהיימר, פרקינסון ודמנציה בשלב מאוחר יותר בחיים (בריאות)

(צילום: שאטרסטוק)

אין זה סוד כי ליין יש טונות של יתרונות בריאותיים מוכחים - אבל לפני שאתם לוגמים את הירדן שרדונה שלכם, תנו לאפכם לרחרח אותו מעט כדי לחדד את הזיכרון שלכם.

במחקר שפורסם בכתב העת "Frontiers in Neuroscience", חוקרים מקליבלנד קליניק ואוניברסיטת "du Québec à Trois-Rivières" בדקו נתוני MRI מקבוצת מלצרי יינות. על פי הממצאים שלהם, סביר להניח כי הם נטו פחות לפתח מחלות כמו אלצהיימר, פרקינסון ודמנציה בשלב מאוחר יותר בחיים.

למה? סומליירים (מלצרי יינות) מאומנים להשתמש בזיכרון חוש הריח (או זיכרונות של ריחות) כדי להבחין בין סוגים שונים של יין. חלק זה של המוח אינו מופעל בעת שימוש בחושים אחרים, כמו מגע, מראה וצליל.

אז בזמן שאתם משתמשים באף שלכם כדי לזהות ענבים ואזורים, אתם בעצם מאמנים חלק של המוח שלא מופקת ממנו מלוא התועלת הפוטנציאלית, אשר מסייע לשמור על המוח שלכם חד ומוגן מפני מחלות נוירודגנרטיבית (התלויות בגיל).

ידענו שהיין הוא המשקה המועדף עלינו לא סתם. עכשיו אם תסלחו לנו, יש לנו קצת רחרוחים לעשות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר