בורגר קליל ומשביע. קציצות הודו ובטטה
בורגר קליל ומשביע. קציצות הודו ובטטה (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים(6 מנות):

  • 450 גרם הודו טחון
  • 4 בטטות, מקולפות ומבושלות בסיר מלא מים + כף מלח עד לריכוך, מעוכות לפירה
  • 1 בצל, קצוץ
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 2 כפות סירופ מייפל (אופציונלי)
  • 1 כף רוטב חריף (אופציונלי)
  • מלח ופלפל שחור
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

אאא

1. מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיבי הקציצות עד קבלת עיסה אחידה.

2. במחבת גדולה, מחממים מעט שמן על אש בינונית.

3. יוצרים כדורים מהעיסה, ומטגנים אותם במחבת, 5-6 בכל פעם, במשך 7 דקות, כך שישחימו היטב מכל הצדדים. מוציאים לנייר סופג, מוסיפים עוד קצת שמן ומטגנים את הקבוצה הבאה.

4. מגישים חם במתכונת של המבורגר, לצד סלט, או יחד כל תוספת אהובה אחרת.