לכבוד שבת

מתכון לטארט שוקולד ואגוזים חלומי

סוף השבוע הגיע ואין עת מתאימה מזו להכנת טארט שוקולד אגוזים עשיר ומרהיב ביופיו, שילך מצוין עם כוס הקפה של שבת בבוקר, אך אנו מהמרים כי תתקשו לעמוד בפיתוי ותטעמו ממנה עוד לפני (אוכל)

אורטל כהן-חזן | כיכר השבת |
(צילום: מתוך האינסטגרם ortal_cohen_hazan@)

חלבי

מרכיבים:

לבצק הפריך:

150 גרם קמח

100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

40 גרם אבקת סוכר

קורט מלח

1 חלמון

1-2 כפות חלב (לפי הצורך)

לשוקולד:

200 גרם שוקולד מריר

100 גרם חמאה

2 ביצים

1 חלמון

1/2 כוס סוכר (50 גרם)

לקישוט:

אגוזים קצוצים

אופן ההכנה:

הבצק:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. בקערה - ביד, או במעבד מזון טורפים את הקמח, החמאה ואבקת הסוכר.

3. מעבדים, עד שמתחילים להיווצר פירורים ומוסיפים את הביצה עד לאיחוד.

4. אופים את הבצק כ-20 דקות עד שמשחים קלות.

השוקולד:

1. ממיסים את השוקולד והחמאה בסיר כפול או במיקרוגל.

2. מקציפים היטב את הביצים + החלמון ומוסיפים בהדרגה את הסוכר, עד שהם תפוחים ויציבים.

3. מקפלים את השוקולד אל תוך קצף הביצים בעדינות.

4. יוצקים על הבצק האפוי, מכניסים לתנור ואופים כ-15 דקות, עד שהמילוי מתייצב, אך עדיין רוטט מעט.

5. מפזרים אגוזים קצוצים מעל לקישוט ותוספת טעם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר